Nógrádi UFO-akták

2020.06.07. 15:30

Nógrádi ufó-akták: rejtélyes fényekről számoltak be olvasóink

A Nool.hu-n és a Nógrád Megyei Hírlapban nemrég megjelent cikkek arra ösztönöztek pár olvasónkat, hogy saját észleléseiket is elküldjék a kazári származású Miskolci László ufó-kutatónak.

B.L.

Ilyen lehetett az ufó. Képünk illusztráció!

- Ezek a beszámolók számomra teljesen hitelesnek tűntek, ugyanis volt összehasonlítási alapom más történetekkel. Ezek a személyek nem különösebben érdeklődnek a téma iránt, nem olvassák annak irodalmát, de életükbe mély nyomot hagytak a látottak. A témák összegyűjtése közben döbbentem rá, hogy mindegyik szemtanú még gyerek volt, amikor az égi jelenséget tapasztalta – mesélte Miskolci László.

Az első történetről egy fiatalember számolt be. A szemtanú 1998-ban még csak tizenegy éves volt és a Beszterce-lakótelep egyik társasháza mögötti játszótéren töltötte szabadidejét a barátaival. A kellemes nyári napon, úgy este kilenc óra magasságában a gyerekek a repkedő denevéreket nézték a szürkületben, majd a házakkal szembeni erdő fölött egy tipikus repülő csészealjat vettek észre, ami szürkés színű volt, lapos és ezüstös. Az alján, több lámpa is világított körben – úgy nyolc lehetett – és sárgán világítottak. A tárgy legalább két-három percig egy helyben lebegett, így jól szemügyre tudták venni. Aztán kioltotta a lámpáit és szépen lassan az erdő fölött elrepült, majd végül eltűnt.

Ilyen lehetett az ufó. Képünk illusztráció!

- Alig akartuk elhinni, amit láttunk. Utána évekig nem mertünk odakint maradni szürkületig és bent játszottunk. Azóta sok év eltelt, de bárkinek meséltem el a történetet, kinevettek miatta, pedig igaz – mesélte a szemtanú. Az ufó-kutató portálunknak elmondta, hogy már rengetegszer láttak hasonló ufót Magyarországon, és ahogy mi is beszámoltunk róla, 2017 júliusában a salgótarjáni kórházzal szembeni fák fölött is láttak egyet, ami aztán a felhőkben tűnt el.

A következő eset is legalább húsz évvel ezelőtt történt. A Kazár és a Forgách-telep közötti szakaszon több bejáró is vezet a rétekre, egyes földutakon pedig átlehet jutni Salgótarjánba. Az egyik ilyen bejárónál biciklizett a különös eset szemtanúja és a bátyja. A földút mellett, egészen az erdőig magasfeszültségű villanyoszlopokat építettek. Szemtanúnk így számolt be a látottakról:

Az eset helyszíne a villanyoszlopokkal – Beküldött fotó

- Az egyik ilyen oszlopnál, a drótok magasságában egy vakító fehér gömböt vettünk észre, ami egy helyben lebegett. Soha máskor nem láttunk olyan vakító fényt, még napsütésben sem. Nem tudtuk elképzelni, hogy mi lehet az. Hirtelen feltűnt az úton egy fekete autó, amiről utólag a Men in Black című film fekete ruhásai jutottak eszembe. Elindult felénk és úgy megijedtünk, hogy hazáig tepertünk a biciklivel, így nem tudtuk meg, hogy mi lett a gömb további sorsa.

A tanú összeköti a fénygömböt az autó megjelenésével. Az ufó-kutató véleménye szerint viszont a kettő között nincs összefüggés. Annak idején sajnos sokan dobálták ki a szemetet az ilyen mellékutatokon és kiesett helyeken az autókból, így talán pont egy ilyen kószált arrafelé is.

- A napokban felkerestem a helyszínt, hogy a saját szememmel lássam, és ki is van téve a tábla, hogy szemetelni tilos. Az ufó-kutatás viszont nem mindig veszélytelen. Éppen átsétáltam a területen, amikor egy vadász szólított le, hogy bizony aktív vadászat folyik és nem szabadna itt lennem. Ez viszont már semmilyen táblán nem volt feltüntetve. Visszatérve a fényes gömbre, a kilencvenes években rengetegen láttak ilyen jelenségeket. Az egyik legaktívabb kutatójuk Verőczei Ernő mérnök volt, aki szintén egy távvezeték közelében látott egy példányt. Többen is arra a következtetésre jutottak, hogy ez vagy egy megfigyelő szonda lehet, ami a vezetékből nyeri ki az energiát, vagy egy mai napig ismeretlen természeti jelenség, amit többen csak plazmagömbnek hívnak – összegzett az ufó-kutató.

Furcsa jelenségek

Amennyiben ön is tapasztalt megmagyarázhatatlan dolgokat, írja meg nekünk a [email protected] címre!

 

Címkék#UFO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában