Gyógyulás

2023.07.24. 20:01

Mindent újra kell tanulnia, de már beszél és lépeget a Salgótarjánban újraélesztett Dávid

Az első lesújtó diagnózis ellenére már újra beszél és néhány lépésre is képes a salgótarjáni iskola udvarán újraélesztett kisfiú. Az orvosok eleinte nem sok esélyt adtak a felépülésre, azonban Dávid jó úton halad a teljes gyógyulás felé.

Gulyás Edina

Dávid édesanyja arról számolt be, hogy a kisfiú jó úton halad a gyógyulás felé

Forrás: Facebook

Idén májusban hosszú küzdelem után sikerült újraéleszteni a Beszterce lakótelepi iskola udvarán Dávidot, akinek minden előjel nélkül állt meg a szíve. Az első vizsgálatok súlyos agykárosodásra következtettek és azt jósolták, hogy egész életére ágyhoz lesz kötve a kisfiú. A diagnózist azonban gyorsan megcáfolta a hetedikes Dávid, aki ma már újra beszél és az első lépéseket is megtette.

– Ugyan még hosszú, hónapokig tartó út áll előttünk, mégis reménykedve tekintünk a jövőbe, hiszen már az eddig elért eredmények is meghaladják a várakozásainkat – tájékoztatta portálunkat Bonivárt Szandra, Dávid édesanyja, aki legutóbb arról számolt be, hogy már nem a csodában bíznak, reális esélye van annak, hogy gyermeke újra teljes életet élhet.

Minden napra jut valamilyen fejlesztés

Mint mondta, az azóta eltelt időben is rengeteget fejlődött a kisfiú, akinek mindent újra kell tanulnia. A beszéde szinte már tökéletes és pelenkára sincs szüksége, sőt az első lépéseket is megtette és segítséggel, irányítással rövid sétát is tesz.

– A Budapesten töltött heteket követően már a miskolci kórházban tart a rehabilitáció. Minden napra jut valami fejlesztés: gyógytorna, gyógypedagógia, készségfejlesztők, masszázs, kutyás terápia és pszichoterápia tölti ki az időt – fogalmazott az édesanya. – Néhány hónapot még itt kell töltenünk, egyelőre talán egy-egy hétvégére utazhatunk haza Salgótarjánba. A szakemberek azért dolgoznak, hogy Dávid teljesen meggyógyuljon és önellátó legyen.

Nem adta fel a reményt, ami mindig erőt adott a folytatáshoz

Hozzátette: további műtétek nincsenek kilátásban, a gyomorszondát azonban hamarosan kiveszik. A vizsgálatok folyamatosak, a fejlődést követik nyomon az orvosok. Szandra arra is kitért, hogy továbbra is robotterápiára gyűjtenek, aminek ára az egymillió forintot is meghaladja. Aki teheti anyagilag támogathatja a családot, hiszen az édesanya a nap 24 óráját a kisfia mellett tölti, így nem tud dolgozni. A legnagyobb segítség tehát a pénzeli felajánlás lenne számukra, hiszen minden készítmény, gyógyszer és speciális eszköz jelentős kiadást ró a családra. Az eddigi felajánlásokért nagyon hálásak, az emberek önzetlensége, támogatása és feléjük áradó szeretete sok erőt jelent mindannyiuknak.

– Sosem adtam fel a reményt, mindig is hittem Dávid felépülésében. Ez számomra tehát sosem volt kérdés, csupán idő függvénye, hogy a kisfiam újra teljes életet éljen – hangsúlyozta az édesanya. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában