Remény

2023.05.27. 19:55

Imákat kér az édesanya – agykárosodást szenvedett a Salgótarjánban újraélesztett fiú

A csodában bízik annak a hetedikes diáknak az édesanyja, akit néhány hete a Beszterce-lakótelepi iskola udvarán kellett újraéleszteni. Az orvosok súlyos oxigénhiányt és agykárosodást állapítottak meg. Azt még nem tudják, miért állt meg a szíve.

Gulyás Edina

Már nem a csodában bíznak, reális esélye van annak, hogy a kisfiú újra teljes életet élhet

Forrás: Facebook

Mint arról korábban portálunk is beszámolt: május 9-én a Beszterce-lakótelepi iskola udvarán esett el a hetedikes Dávid. Elvesztette az eszméletét, leállt a légzése és a vérkeringése is, újra kellett éleszteni. A gyors és szakszerű beavatkozásoknak köszönhetően ez sikerrel járt és a diákot stabil állapotban, mentőhelikopterrel szállították Budapestre, a Heim Pál Gyermekkórházba, ahol azóta is ápolják. Szandra, a fiú édesanyja először nyilatkozott fia állapotáról a Borsnak.  

– Sokkot kaptam, amikor felhívtak telefonon és értesítettek arról, hogy mi történt. Nem is tudom elmondani, mit élek át azóta is minden nap – fogalmazott az édesanya. 

Mint mondta: azt még nem tudják, miért állt meg Dávid szíve, azonban súlyos oxigénhiányt és visszafordíthatatlan agykárosodást állapítottak meg az orvosok. Jelenleg lélegeztetőgépen van, szondával a hasában. Jövő héten neurológiai vizsgálatok várnak rá, majd további megfigyelés. A kisfiúnak beültetnek majd egy pacemakert, hogy ne történhessen hasonló szívleállás.

– Az orvosok véleménye szerint Dávidnak ezt követően 24 órás felügyeletre lesz szüksége, és örökre ágyban marad. Azonban én hiszek abban, hogy léteznek még csodák és számunkra is van remény – nyilatkozta a Borsnak az édesanya, aki minden nap a fia mellett van. A család anyagi helyzete kilátástalan, a kisfiú felépülése pedig hosszú folyamat lesz. 

Éppen ezért, ahogy arról korábban már beszámoltunk, a közösségi oldalon adománygyűjtésbe kezdtek a számukra. A bejegyzésben kiemelték, hogy Dávidot az édesanyja egyedüli családfenntartóként, albérletben neveli. Lehetőségeik szűkösek, nevelőapja rokkantnyugdíjas. 

Hozzátették: ha Dávidot hazaengedik a kórházból, teljes felügyeletet igényel, így most a családnak minden erejére szükség van, hiszen állapotának javításához speciális, költséges gyógyszerekre, eszközökre és gyógytornára van szükség. Hálásak lennének minden apró támogatásért, ami hozzájárul a fiú gyógyulásához. A család az alábbi számlaszámon fogadja az adományokat: Bonivárt Szabina, 10918001-00000087-29150000.

A Bors arról is beszámolt, hogy az édesanya eladóként dolgozik, ám a baleset óta táppénzen van, így az albérletüket is nehezen tudja kifizetni, nem beszélve a sok krémről, pelenkáról és eszközről, amit be kell majd szereznie. Mivel Dávidnak 24 órás felügyeletre lesz szüksége az orvosok szerint a későbbiekben is, ezért valószínűleg Szandra vissza sem tud majd menni dolgozni, így a lakhatásuk kétségessé vált.

– A csodában bízom, hogy Dávid nem lesz egész életében ágyhoz kötve. Reménykedem abban, hogy a gyógytornász, a rehabilitáció és a további vizsgálatok, kezelések javítanak majd az állapotán – hangsúlyozta az édesanya. Hozzátette: nem csak az anyagi támogatásnak örülnek, hanem minden olyan tárgyi felajánlásnak is, ami megkönnyíti az életüket, legyen az popsitörlőkendő, krém, pelenka, sebfertőtlenítő vagy orvosi kesztyű. Bármilyen támogatásért, egy jó szóért, egy imáért is hálásak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában