Újraélesztés

2023.05.10. 17:07

Hősies küzdelmet folytattak a salgótarjáni diák életéért – tudtuk meg Győrfi Páltól

Eszméletét vesztette, leállt a légzése és a vérkeringése is annak a fiúnak, aki tegnap a Beszterce-lakótelepi iskolában lett rosszul. A mentők tájékoztatása szerint a gyors és szakszerű beavatkozásnak köszönhetően járt sikerrel az újraélesztés.

G. E.

Stabil állapotban, légi úton szállították kórházba a fiút

Forrás: Országos Mentőszolgálat

Amint arról portálunk is beszámolt: egy általános iskolás fiúért érkezett mentőhelikopter kedden a Salgótarjáni Általános Iskola Beszterce-lakótelepi Tagiskolájába. Információink szerint a hetedikes diák az intézmény udvarán, focizás közben elesett és súlyosan megsérült, de arról is lehetett hallani, hogy más egészségügyi okok vezettek a rosszulléthez. 

– A mentőket kedden délelőtt egy Nógrád megyei iskolához riasztották, ahol egy fiúgyermek eszméletét vesztette és leállt a légzése, vérkeringése. Az ott tartózkodók megkezdték az újraélesztést, a helyszínre esetkocsi majd mentőhelikopter is érkezett – tájékoztatott megkeresésünkre Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője. – A gyors és szakszerű beavatkozásoknak köszönhetően az újraélesztés sikerrel járt, a gyermeket stabil állapotban szállították gyermekkórházba.

A mentőszolgálat közösségi oldalán is beszámolt az esetről. A bejegyzésben kifejtették: hatalmas erőket mozgósított Salgótarjánban kedden a mentésirányító, amikor az egyik általános iskolában rosszul lett egy 13 év körüli tanuló. Az egyik pedagógus pontosan tudta, mit kell tennie, így miután nem tapasztalt légzést a gyermeknél, rögtön megkezdte az újraélesztést. 

Hozzátették: a perceken belül helyszínre érkező esetkocsi bajtársai azonnal emelt szintű ellátásba kezdtek, amihez a mentőhelikopter szakemberei is csatlakoztak. A heroikus küzdelem végül sikerre vezetett, a fiút stabil állapotban, légi úton szállították kórházba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában