Támogatás

2023.05.16. 19:58

Adománygyűjtésbe kezdtek a salgótarjáni iskolában újraélesztett fiú gyógyulásáért

Gyűjtést szerveznek a közösségi oldalon annak a hetedikes kisfiúnak a felépüléséért, aki a napokban olyan szerencsétlenül esett el focizás közben a Beszterce-lakótelepi iskola udvarán, hogy újra kellett éleszteni.

Gulyás Edina

Dávid édesanyja arról számolt be, hogy a kisfiú jó úton halad a gyógyulás felé

Forrás: Facebook

A közösségi oldalon adománygyűjtésbe kezdtek Dávid felépüléséért, ezért arra kérik a segíteni szándékozókat, hogy minél többen osszák meg a történetet. 

Mint arról korábban portálunk is beszámolt: május 9-én délelőtt, focizás közben, a Beszterce-lakótelepi iskola udvarán esett el a hetedikes diák. Ennek következtében elvesztette az eszméletét, leállt a légzése és a vérkeringése is. Az intézmény dolgozói azonnal elkezdték az újraélesztést. 

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője megkeresésünkre arról tájékoztatott, hogy a gyors és szakszerű beavatkozásoknak köszönhetően az újraélesztés sikerrel járt, a diákot stabil állapotban szállították gyermekkórházba.

– Egyelőre nem tudunk semmit, mélyaltatásban tartják Budapesten Dávidot, fokozatosan ébresztik. Az orvosok véleménye szerint, akár agykárosodást is szenvedhetett – nyilatkozta korábban a Tények stábjának megtörten a szerencsétlenül járt fiú dédnagymamája. 

A közösségi oldalon közzétett bejegyzés szerint a fiú felépülése hosszú folyamat lesz, a család anyagi helyzete pillanatnyilag kilátástalan. Dávidot az édesanyja egyedüli családfenntartóként, albérletben neveli. Lehetőségeik szűkösek, nevelőapja rokkantnyugdíjas. 

Hozzátették: ha Dávidot hazaengedik a kórházból, teljes felügyeletet igényel, így most a családnak minden erejére szükség van, hiszen állapotának javításához speciális, költséges gyógyszerekre, eszközökre és gyógytornára van szükség. Hálásak lennének minden apró támogatásért, ami hozzájárul a fiú gyógyulásához. A család az alábbi számlaszámon fogadja az adományokat: Bonivárt Szabina, 10918001-00000087-29150000.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában