Összefoglaló

2023.06.12. 08:35

Tombolt az árvíz Nógrádban, gigászi munkát végeztek a mentésben dolgozók

Az elmúlt héten a heves esőzések próbára tették Nógrád településeit, a mentésben segédkező hivatásos és önkéntes tűzoltók, polgármesterek és magánszemélyek emberfeletti munkát végeztek.

Nool

Ecsegen óriási pusztítást végzett az árvíz

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: Ipoly-völgyi Különleges Mentők

Az Ipoly-völgyi Különleges Mentők összefoglalójából is kiderül, milyen hatalmas pusztítást végzett vármegyénkben a villámárvíz.

Mint írták: a heves esőzések miatt Nógrádsipeken újra kiöntött medréből a Rimóc-Sipek patak kedden késő este, amely számos ingatlant veszélyeztetett a településen. A hajnalig tartó védekezési munkálatokban a balassagyarmati és a szécsényi hivatásos, valamint a magyargéci, az endrefalvi és a szécsényfelfalui önkéntes tűzoltók, illetve a helyi lakosok mellett az Ipoly-völgyi egyesület tagjai is részt vettek.

Szerdán Szécsény önkormányzatának kérésére a Szentlélek-patak által elöntött területről végezek vízeltávolítást két átemelő szivattyúnk segítségével, a szécsényi önkéntes tűzoltókkal közösen.

Pénteken délelőtt újra villámárvíz pusztított Nógrád megye keleti részén, amelynek nyomán összesen 23 településen számtalan ingatlant öntött el a víz, többek között Nagybárkányban, Bujákon, Kisbágyonban, Endrefalván, Ecsegen, és járhatatlanná vált több közút, valamint a Szécsény-Ipolytarnóc közötti vasútvonal

Pásztón is sok család életét megkeserítette a villámárvíz
Fotó: Ipoly-völgyi Különleges Mentők / Forrás: Beküldött fotó

– A mentési és kárelhárítási munkálatokban az Ipoly-völgyi Különleges Mentők mellett a balassagyarmati, a szécsényi, a salgótarjáni, a pásztói és a bátonyterenyei hivatásos, valamint a magyargéci, a nógrádmarcali, az endrefalvi, a bokori és a szécsényfelfalui önkéntes tűzoltók, az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, és a Karancs Speciális Mentőszolgálat is hatékonyan segítette mentést és a kárenyhítést. Mindezek mellett az egyesület tagjai két gépjárművel vettek részt Pásztó, Nagylóc, Zsunypuszta és Ecseg térségében végzett munkálatokban is – tájékoztatott közösségi oldalán az egyesület.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában