Nool.hu videó

2023.06.07. 07:14

Nógrádsipeken és Nógrádmarcalon is villámárvizet okozott a hatalmas eső (fotók, videó)

Homokzsákokkal védekeznek Nógrádsipek több utcájában is, Nógrádmarcalon átbukott a víz a gáton.

Nool

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint kedd éjszaka a hirtelen lezúdult, nagymennyiségű csapadék miatt villámárvíz alakult ki Rimóc-Sipeki-patakon, Nógrádsipeken. A József Attila úton huszonöt, a Jókai úton és a Petőfi utcában pedig tíz-tíz lakóingatlant veszélyeztetett az árvíz, amely ellen homokzsákokkal védekeznek. A település polgármesterének irányításával helyi lakosok, a balassagyarmati és a szécsényi hivatásos, a magyargéci, az endrefalvai és a szécsényfelfalui önkéntes tűzoltók, valamint a Szécsény Járási Mentőcsoport önkéntesei összesen több mint ezer homokszák felhasználásával vettek részt a munkában. Két embernek el kellett hagynia az otthonát, őket ideiglenesen rokonok fogadták be. Személyi sérülés nem történt.

Május közepén is hatalmas gondokat okozott a víz a településen:

A Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület éjszaka posztolt a közösségi oldalán az árvízről. A poszt szerint 23 óra körül telefonhívás érkezett hozzájuk, miszerint a Csóri utat viszi a víz, a Csépe patak medre több helyen eltömődött és ismét kilépett a medréből, majd elárasztotta a Csóri út egy részét. 

A segítők részlegesen megtisztították a patakmedret, de ahogy írták, a szántóföldekről lezúduló víz egy ingatlant is veszélyeztetett, homokzsákokkal védték a lakóépületet. Eközben Nógrádsipekre is várták a segítőket, de amikor indultak volna, a nógrádmarcali horgásztó tulajdonosa szólt nekik, hogy a tó vize átbukott a gáton.

- Ha tovább mossa, átszakíthatja a töltést. Így a vízleeresztő zsilip padlóinak kiszedése volt a következő feladat. Mire végeztünk, Nógrádsipeken is levonulóban volt az ár, így kis várakozás után mi is haza tértünk - olvasható a posztban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában