Bajban

2023.06.09. 17:52

Veszélyben a Gáspár család otthona – Nógrádmegyert is elöntötte a víz

A heves viharok nem kerülték el Nógrádmegyert sem, ahol a Gáspár család éli mindennapjaikat.

Nool

Gáspáréknak jelentős anyagi káruk keletkezett az áradás miatt

Forrás: Bors

Pénteken a települést is elöntötte a víz: házak és kertek kerültek víz alá, a tulajdonosok kétségbeesetten várták a segítséget.

Gáspár Zsolti éppen úton volt a főváros felé, amikor hívást kapott a feleségétől, aki megrémülve közölte vele, hogy otthonukban vészhelyzet alakult ki. Zsolti azonnal visszafordult, és bár saját háza is károsult az áradásban, elsőként a nógrádmegyeri lakosok segítségére sietett – írja a Bors

Gáspár Zsolti
Zsolti és az édesapja együtt dolgoznak azon, hogy mentsék, ami még menthető | Forrás: Bors

Zsolti elmondása szerint az utcákat víz öntötte el, és az emberek könnyes szemekkel járkáltak, kétségbeesetten segítséget kérve. A showmant meglepte, hogy a falu ennyire felkészületlen volt az árvízre, és kifejezte haragját a polgármester iránt, aki szerinte nem tett megfelelő intézkedéseket. Most Zsolti és az édesapja együtt dolgoznak azon, hogy megmenthessék, ami még menthető.

A víz Zsoltiék házát és az udvart is elárasztotta. Bár próbálják megmenteni, amit lehet, nehéz helyzetben vannak. Az anyagi kár jelentős, de Zsolti még nem merte pontosan kiszámolni a veszteséget. Gáspárék mindent megtesznek azért, hogy mielőbb orvosolják a problémát, de tudják, hogy ez nem lesz könnyű feladat.

További fotók az áradásról ITT találhatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!