Árvíz

2023.06.08. 11:48

Szécsényben is gondot okozott a Szentlélek-patak megemelkedett vízszintje

Stayer László, a város polgármestere a település közösségi oldalán számolt be arról, hogy szerda reggel sajnos ismét riasztó hírekre ébredtek a helyiek is.

L. J.

Szerda reggel sajnos ismét riasztó hírekre ébredtek a helyiek is

Forrás: Beküldött fotó

– Az éjszakai esőzés okozta áradás Nógrádsipeken újra betört a házak közé. Szécsényben is jelentősen megemelkedett a Szentlélek-patak vízszintje, sajnos a szennyvíztelep felé eső oldalán ki is lépett a medréből – közölte a polgármester. Hozzátette: a helyi hivatal dolgozói szerdán ismét helytálltak, szerencsére a Batthyány utcánál lévő zsilip megerősítésén túl a múltkorihoz hasonló mértékű beavatkozásra nem volt szükség, már délelőtt elkezdett csökkenni a vízszint.

A bejegyzésben kitért arra is: kaptak egy jelzést arról, hogy a patak feljebb lévő részén a feltorlódott uszadék szinte teljesen elzárta a víz útját. Mint írta: sikerült gyorsan megbízni egy vállalkozót, aki délután háromtól este hétig szinte meg sem állt a lánctalpas kotrógépével, és megtisztította nemcsak a jelzett részt, hanem az egész területet, egészen a Szentlélek-patak hídjáig.

Több cikkben is beszámoltunk már az árvíz okozta károkról:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában