Elismerés

2023.03.15. 19:17

Vaskor István vehette át Salgótarján Bobál Gyula Sajtódíját (fotók)

Immár második alkalommal idézte a Pilvax Kávéház hangulatát a József Attila Művelődési Központ Üvegcsarnoka, ahol szerdán délután átadták a Salgótarján Bobál Gyula Sajtódíjat is.

Veres Edina

Vaskor István újságíró vehette át Salgótarján Bobál Gyula Sajtódíját a szerda esti ünnepségen

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hegedűs Márk

A forradalom és szabadságharc mellett 1848. március 15-én a szabad sajtó napját is ünnepeljük. Százhetvenöt évvel ezelőtt e napon nyomtatták ki a magyar sajtó első szabad termékeit, a 12 pontot és a nemzeti dalt, illetve hirdették ki a polgári sajtószabadságot, amit április 11-én törvénybe is foglaltak. E jeles alkalomból minden évben ilyenkor, immár második alkalommal – stílszerűen a Pilvax Kávéházban – átadják a Salgótarján Bobál Gyula Sajtódíjat. Idén Salgótarján közgyűlése a nyomtatott és az elektronikus sajtó területén huzamosabb időn át folytatott kiemelkedő színvonalú szakmai tevékenysége elismeréseként Vaskor István számára ítélte meg a kitüntetést. A díjat Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere, valamint dr. Huszár Máté, dr. Dániel Zoltán és Pataki Csaba alpolgármesterek adták át.

Ezután a megjelentek megtekinthették a Sándor és Júlia című előadást, amelyben Szendrey Júlia és Petőfi Sándor szerelme fogalmazódott meg a forradalom árnyékában. A Kántor-Müller Zsófia, Kántor Zoltán és Kósa Zsolt által megelevenített műsorban elhangzottak Szendrey Júlia és Petőfi Sándor versei, ez előbbi naplójának részletei, valamint a Kormorán együttes, Demjén Ferenc és Koncz Zsuzsa dalai.

A nyomtatott és az elektronikus sajtó területén is alkot

Vaskor István újságírói pályafutása már középiskolás korában elindult, első cikkei a megyei napilapban, a Nógrádban jelentek meg, ahol 1972-től külsős munkatársként dolgozott. A középiskolai tanári diplomája megszerzése után pedagógusként helyezkedett el, majd 1986-ban ismét a Nógrádhoz került kezdetben munkatársként, majd később sportrovatvezető, olvasószerkesztő, majd vezetőszerkesztő beosztásokban dolgozott, 1994-ben a Nógrádi Krónika című megyei napilap főszerkesztő-helyetteseként folytatta pályáját. 

A salgótarjáni Rádió Focus 1996-ban kezdte meg sugárzását, amelynek első főszerkesztője lett. Vaskor István több országos lapban tudósított városunk és megyénk életéről történéseiről, alapító főszerkesztője volt a Tarjáni Városlakó Magazinnak, illetve számos sporttémájú könyv szerzője, és lektora. Mindemellett – feleségével – a Sokszínű Vidék című internetes portál alapítója.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában