Utazás

2022.12.24. 10:42

Nógrádban is sokan terveznek külföldi kiruccanást télen

Nógrádban is egyre népszerűbbek télen a rövidebb-hosszabb külföldi utazások. Egy országos kutatás is ezt a tendenciát erősíti meg: minden negyedik magyar választ magának és családjának valamilyen népszerű, határainkon túli úti célt ezekben a hónapokban.

Nool

Sokan indulnak útnak télen is

Forrás: Shutterstock

A magyarok közel 28 százaléka megy külföldre télen, egy hatoda még nem tudja, hogy utazik-e a következő hónapokban az országhatáron túlra, 55 százaléka pedig nem tervez télen külföldre utazni – mutatják a Kiwi.com friss, reprezentatív kutatásának adatai. A fiatalok körében kiemelkedik a külföldre utazók aránya: minden harmadik 18-29 év közti válaszolta, hogy felkeres ezen a télen egy külföldi desztinációt.

Összességében leginkább (42%) napfényes, meleg helyre utaznak vagy utaznának a magyarok. Szintén kedvelt célpontok ilyenkor a karácsonyi vásárok: 10-ből 4 magyar kimondottan a forró ital, ünnepi zene és csillogó fények kedvéért vágyik külföldre. A télből nyárba utazás és a karácsonyi vásárok után a wellness került még dobogóra: a magyarok mintegy harmada (35,6%) részesíti vagy részesítené előnyben télen a fürdőhelyeket. A síelés minden ötödik magyarnak vonzó. A magyarok 18 százaléka azért utazik, hogy vásárolhasson, ők kifejezetten a leárazások miatt szelik át az országhatárt. Csaknem ugyanennyien (17%) pedig azért, hogy a szeretteikkel tölthessenek pár napot.

– A régióban vizsgált országok közül a magyarok sokkal inkább vágynak spa-élményekre, de síelni és családtagokat látogatni kevésbé utaznak – osztotta meg az eredmények kapcsán Eliska Reznícek Dockalová, a Kiwi.com ügyfélélményért felelős igazgatója.

Másra vágynak a nők, mint a férfiak

 Míg a nők főképp a karácsonyi vásárok miatt kerekednek fel, addig a férfiak inkább a wellness-t részesítik előnyben. A síelés a fiatal felnőttek körében jóval kedveltebb elfoglaltság: a fiatalok harmada vágyik sportos kikapcsolódásra. A kutatás eredményeiből úgy tűnik, hogy a 18-29 év köztiek bírják a legjobban a hideget, mert a legnagyobb arányban (53%) közülük kerülnek ki a karácsonyi vásárok szerelmesei is.

A Nógrád megyei utazók körében – különösen a téli hónapokban – rendkívül népszerű Szlovákia, Lengyelország, valamint az osztrák főváros.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában