Jótékonyság

2022.12.21. 11:24

Ajándékokkal tették szebbé a lokálpatrióták a tarjáni átmeneti otthon lakóinak karácsonyát

G.E.

Gazdag karácsonyi szeretetcsomag érkezett a salgótarjáni anyaotthonba

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hegedűs Márk, Nógrád Megyei Hírlap

Csomagokkal megpakolva érkeztek a Salgótarjáni Lokálpatrióták a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete által működtetett „Menedék” Családok Átmeneti Otthonába. Az intézményben azok a gyermekeket egyedül nevelő szülők élnek, akik nehéz életkörülményeik miatt nem tudják máshogy megoldani lakhatásukat. A gyerekek örömmel segítettek az ajándékok behordásában, majd kíváncsian figyelték mik kerülnek azokból elő. 

Ajándékot kapott az anyaotthon
Szebbé tették a lakók ünnepét a nagylelkű adományozók. Még egy asztali számítógép is érkezett az anyaotthonba
Fotós: Hegedűs Márk, Nógrád Megyei Hírlap / Forrás: Nool.hu

– Megalakulásunk óta igyekszünk minél több adománnyal, de ha szükséges, akár fizikai munkával is segíteni a városban élő rászorulóknak. A vöröskereszt által működtetett „Menedék” Családok Átmeneti Otthonába is több alkalommal sikerült már felajánlásokat eljuttatni – fogalmazott Simon Gyula, az egyesület megálmodója. – Tagjaink hozzájárulásából, valamint megyei vállalkozók adományaiból ma tartós élelmiszerekből, édességekből, tisztítószerekből és takarókból, törölközőkből összeállított csomagot tudunk átadni. Molnárné Szabó Erzsébet, Egyed Péter és barátai, Tavaszi Tamás, Sárközy Árpád, Balogh Imre, Boros László és Pászty István is segítettek szebbé varázsolni az itt élő családok karácsonyát.

Mint mondta, egy asztali számítógépet is sikerült beszerezniük, valamint a héten tíz pizzát is kiszállítanak a családoknak, akik szintén egy felajánlásnak köszönhetően a salgótarjáni óriáskerékre is felülhettek. Az egyesület tagjai ezeken túl az otthon kertjét is rendbe tették. Négy darab gyümölcsfát vágtak ki, amit egy helyi idős hölgyhöz szállítottak el, ezzel segítve a téli tüzelő beszerzését. 

– A Salgótarjáni Lokálpatrióták már több éve támogatják intézményünket. A koronavírus-járvány idején tisztítószereket kaptunk tőlük, valamint az általuk szervezett egészségnap bevételéből egy új játékelemmel bővíthettük játszóterünket. A kertben gyümölcsfákat ültettek, amelyek gondozását, metszését is magukra vállalták a tagok – hangsúlyozta Szabóné Balázs Beáta, intézményvezető. – A felajánlásokat szétosztjuk az otthonban és a négy külső lakásunkban élő 15 szülő és 34 gyermek között.

Az ajándékokat saját készítésű gyertyákkal és csuhébabákkal köszönték meg az intézmény munkatársai és a családok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában