A Nool.hu ajánlja: bivaly és szamárhús is illik a karácsonyi asztalra

Nem csak egészséges, de különleges is a bivalyhús. A karácsonyi menüt is feldobhatja ez a nem mindennapi alapanyag.

N.O.

 Szalai Ferenc, a Mátrai Bivalyrezervátum tulajdonosa elmondta portálunknak, hogy bár nem túl elterjedt a bivalyhús, mégis nagyon finom és van helye az ünnepi menüben.

– Számomra a bivaly a vörös hús. Szárazabb, mint a marhahús, így a beltartalmi értékét tekintve magasabb a fehérje-, a foszfor-, valamint a vastartalma, de az egyéb ásványi anyagtartalma is. A tartásából adódóan koncentráltabb és tisztább ízvilágot képviselhet, mint a hagyományos marhahús. Az elkészítése sem tart sokáig – fejtette ki Szalai Ferenc.

Hozzátette: amennyiben idősebb az állat, akkor az tökéletes száraz árunak. A fiatalabb állat húsa pedig étterembe, vagy háziasszony asztalára illik. A bivalyhús mellett a szamárhús is első osztályú lehet az ünnepi fogásokban. 

Podcastünkből kiderült, hogy a szakember miért ajánlja még a bivaly- és szamárhús fogyasztását:

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában