2022.12.25. 18:03
A Nool.hu ajánlja: bivaly és szamárhús is illik a karácsonyi asztalra
Nem csak egészséges, de különleges is a bivalyhús. A karácsonyi menüt is feldobhatja ez a nem mindennapi alapanyag.
Szalai Ferenc, a Mátrai Bivalyrezervátum tulajdonosa elmondta portálunknak, hogy bár nem túl elterjedt a bivalyhús, mégis nagyon finom és van helye az ünnepi menüben.
– Számomra a bivaly a vörös hús. Szárazabb, mint a marhahús, így a beltartalmi értékét tekintve magasabb a fehérje-, a foszfor-, valamint a vastartalma, de az egyéb ásványi anyagtartalma is. A tartásából adódóan koncentráltabb és tisztább ízvilágot képviselhet, mint a hagyományos marhahús. Az elkészítése sem tart sokáig – fejtette ki Szalai Ferenc.
Hozzátette: amennyiben idősebb az állat, akkor az tökéletes száraz árunak. A fiatalabb állat húsa pedig étterembe, vagy háziasszony asztalára illik. A bivalyhús mellett a szamárhús is első osztályú lehet az ünnepi fogásokban.
Podcastünkből kiderült, hogy a szakember miért ajánlja még a bivaly- és szamárhús fogyasztását:
Karácsonyi és szilveszteri receptek a Nool-tól
- Teríts a Nool.hu-val! – kitűnő köret a krumplisaláta a szilveszteri húsokhoz
- Teríts a Nool.hu-val! – mutatunk egy ízletes kaszinótojás receptet szilveszterre
- Főzz a Nool.hu-val! – az ünnepi menük sült húsait franciasalátával érdemes bolondítani
- Karácsonyi főfogásként töltött káposzta kerül sok családnál az asztalra, mutatunk egy klasszikus receptet
Karácsonyi és szilveszteri receptek a Nool-tól
- Teríts a Nool.hu-val! – kitűnő köret a krumplisaláta a szilveszteri húsokhoz
- Teríts a Nool.hu-val! – mutatunk egy ízletes kaszinótojás receptet szilveszterre
- Főzz a Nool.hu-val! – az ünnepi menük sült húsait franciasalátával érdemes bolondítani
- Karácsonyi főfogásként töltött káposzta kerül sok családnál az asztalra, mutatunk egy klasszikus receptet
- Nógrád-szerte készítik a mézeskalácsot karácsony idején, mi is mutatunk egy receptet