Teríts a Nool.hu-val! – mutatunk egy ízletes kaszinótojás receptet szilveszterre

Az év utolsó napjához közeledve feltehetően egyre több háziasszony töpreng azon, hogy vajon mit készítsen december 31-re? Rendszerint ez idő tájt hazánkban és megyénkben egyaránt a hidegtálak hódítanak, amelyek tökéletes szilveszteri fogások lehetnek akár családi körben, akár nagyobb társaságban ünnepelve az új év beköszöntét.

Nool

Kaszinótojás franciasalátával

Forrás: mindmegette

A Mindmegette.hu oldal megannyi lehetőséget kínál a témában, portálunk ezúttal egy franciasaláta ágyon tálalt kaszinótojás receptjét mutatja be. Tekintettel rá, hogy a napokban a franciasaláta elkészítéséhez már javasoltunk útmutatót, így ez alkalommal már csak a kaszinótojás összeállításnak menetét vettük górcső alá.

Első lépésként tartármártásra lesz szükségünk. Ehhez 330 gramm tejfölt, kettő mokkáskanál mustárt és 250 gramm majonézt – a franciasalátánál leírtak szerint házilag is készíthetjük – krémesre keverünk sóval, borssal, kis citromlével, valamint 20 gramm porcukorral. A leírás szerint mártásból három evőkanálnyit kell félretenni a kaszinótojásokhoz, míg a többire a franciasaláta elkészítésekor lesz szükség.

Következő mozzanatként öt tojást keményre főzünk, hideg vízben kihűtünk, és megpucolunk. Ezután hosszában kettévágjuk őket, végül pedig kivesszük a sárgájukat. Az öt tojássárgájához hozzáadunk 250 gramm majonézt, egy evőkanál mustárt, 70 gramm vajat, illetve egy kevés citromlevet, majd őrölt borssal, fél mokkáskanálnyi sóval, illetve egy csipet szerecsendióval ízesítjük, végül csomómentesen összekeverjük az egészet. Az így kapott krémet visszatöltjük a fél tojásokba, amiket egy nagyobb tányérra vagy tálcára helyezünk.

A tojások lekenéséhez egy evőkanálnyi zselatint elkeverünk egy lábasban 100 milliliternyi vízzel, majd tűzre téve feloldjuk a zselésítőanyagot. Egy kicsit hűtjük, majd a három evőkanál tartármártást elkeverjük benne. Ezután a kaszinótojásokat töltelékkel lefelé a franciasaláta alapra tesszük, végül bevonjuk őket a zselatinos tartármártással. A hidegtálat tetszés szerint díszítjük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában