Teríts a Nool.hu-val! – kitűnő köret a krumplisaláta a szilveszteri húsokhoz

Ahogy cikksorozatunk előző részében már megírtuk, a szilveszteri összejövetelek harapnivalóinak sorában elsősorban a hidegtálaké a főszerep. Az azokon sorakozó rántott vagy rostonsültek mellé pedig kitűnő köret lehet például egy krumplisaláta.

V.E.

A finomság még ízletesebbé tételével kapcsolatban a konyhatündérek a Mindmegette.hu oldalon néhány hasznos tudnivalót is találhatnak a megannyi recept mellett. Ez utóbbiak közül portálunk szűkebb hazánk háziasszonyainak egy klasszikus majonézes krumplisaláta elkészítési javaslatát kínálja.

Először egy kilogramm, salátának való, alacsony keményítőtartalmú burgonyát héjastól puhára főzünk, majd meghámozunk és kockára vagy karikára vágunk. Ezután elkészítjük az ecetes páclevet. Annyi hideg vízre lesz szükség, amennyi ellepi a krumplit, majd abba annyi – a recept szerint 2-3 evőkanálnyi – ecetet és sót teszünk, hogy kellemesen savanykássá váljon. A krumplikat még langyosan ebbe az ecetes-sós vízbe tesszük, és ázni hagyjuk benne legalább 1-2 órán keresztül, vagy akár egy egész éjszakán át.

Ezután leszűrjük a páclevet a krumpliról, majd egy szűrőben hagyjuk azt lecsöpögni. Eközben egy közepes lilahagymát apróra vágunk, valamint összekeverünk 100 milliliter házi majonézt ugyanennyi tejföllel, végül sózzuk, borsozzuk. A krumplihoz hozzáadjuk a hagymát, az öntetet, illetve egy kis doboznyi konzerv kukoricával is gazdagíthatjuk az összetevők sorát. Mindezt óvatosan, de alaposan összekeverjük. Ezt követően, ha a saláta nem elég majonézes, adjunk még hozzá bátran, ízlés szerint. Tálalásig érdemes hűtőben tárolni az elkészült krumplisalátát, illetve a házi majonézben található nyers tojás miatt érdemes legfeljebb két napon belül elfogyasztani azt.

 

Címkék#szilveszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában