Programajánló

2022.11.17. 20:02

Rajzfilmhősökből és közös meccsnézésből sem lesz hiány az előttünk álló hétvégén

Az előttünk álló hétvégén igazán változatos programokból válogathatnak azok, akik szeretnének kimozdulni otthonról. Megyénk négy városában is rajzfilmek peregnek majd a műfaj ünnepén, a különféle érmék iránt érdeklődőket börze várja Balassagyarmaton, Salgótarjánban pedig több helyszínen is Erzsébet-kenyeret osztanak a rászorulóknak. A sport szerelmesei sem fognak unatkozni: a József Attila Megyei Művelődési Központ üvegcsarnokában nézhetik meg a vasárnap induló világbajnokság kezdőrúgását.

Gulyás Edina

Forrás: Shutterstock

Régi klasszikusokat és mai kedvenceket is vetítenek:

Idén kilencedik alkalommal rendezik meg az Országos Rajzfilmünnepet november 18-a és 20-a között. Szűkebb hazánkból négy város csatlakozott a programhoz: Bátonyterenyén, Salgótarjánban, Balassagyarmaton és Pásztón is a művelődési házban várják magyar rajzfilmekkel a látogatókat. A helyszínek listája és a megtekinthető rajzfilmek folyamatosan frissülnek, azok a rendezvény honlapján tekinthetők meg. 

Bátonyterenyén november 18-án, pénteken a helyi óvodákban szerveznek vetítést, másnap az Ady Endre Művelődési Központ gyermekkönyvtári részlegén 14 órától Macskássy Gyula rövidfilmjeit láthatják az érdeklődők, 15 órától pedig egy válogatást tűznek műsorra a kortárs magyar stúdiók munkáiból.

Balassagyarmaton a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban pénteken 10 órától, szombaton pedig 13 óra 30 perctől kezdődnek a vetítések és a kapcsolódó programok

Salgótarjánban a József Attila Megyei Művelődési Központban szintén november 18-án és 19-én várják a családokat. Pénteken 10, szombaton pedig 9 óra 30 perctől indul a rajzfilm maraton, amit ezen a helyszínen is érdekes foglalkozások tarkítanak. 

Pásztón a Teleki László Művelődési Központban szintén ezeken a napokon, 10 órától lesznek különböző gyermekprogramokkal színesített vetítések

Szent Erzsébetre emlékezve osztanak kenyeret a rászorulóknak Salgótarjánban:

A Keresztény Értelmiségek Salgótarjáni Csoportja kenyérosztást szervez a rászorulóknak Salgótarjánban. A Szent József-templomnál szombaton 16 óra 30 perckor, míg vasárnap a 9 óra 30 perckor kezdődő szentmise után osztják a megáldott kenyeret. A Kisboldogasszony-templomnál vasárnap a 10 órakor és a 16 óra 30 perckor, a forgách-i kápolnánál szombaton a 13 óra 30 perckor, a zagyvapálfalvai Jézus Szíve-templom helyett működő közösségi háznál szombaton a 17 órakor, vasárnap pedig a 11 órakor kezdődő misét követően adják át a megszentelt finomságokat a rászorulóknak. A jótékonysági akciót több szervezet támogatja, az ízletes kenyerek elkészítését a vizslási pékség vállalta. 

Előadásokkal színesítik az érembörzét Balassagyarmaton:

A Mikszáth Kálmán Művelődési Központban november 20-án, vasárnap 8 és 12 óra között rendezik meg a Horváth Endre érembörzét. A délelőtt során lehetőség lesz fém- és papírpénzek, érmék, plakettek, kitüntetések, részvények, jelvények, képeslapok és más régi tárgyak vételére és cseréjére is. A börzét követően, 13 órától Lopatovszki Csaba tart előadást Horváth Endre Palócország rézmetszője a pengő és forint bankjegyek tervezőjéről, Adorján Attila pedig Petőfi és Nógrád címmel. 

Salgótarjánban a Stécé legendás középpályás sora nyitja a foci világbajnokságot:

A József Attila Művelődési Központban november 20-án, vasárnap még a kezdősípszót megelőzően, 16 órától izgalmas beszélgetéssel várják a foci szerelmeseit a múlt és a jelen salgótarjáni futballsztárjaival. Az SBTC legendás trióját, Szalay Miklóst, Répás Bélát és Básti Istvánt, valamint a jelenlegi salgótarjáni gyökerű élvonalbeli futballistákat, a Mezőkövesd Zsóry FC focistáit, Bobál Dávidot és Bobál Gergelyt a Sport TV népszerű sportriportere, Haraszti Ádám kérdezi karrierjükről, élményeikről, de persze a világbajnokságot is kielemzik majd. A beszélgetést követően, 17 órától pedig kivetítőn élvezhetitek az érdeklődők a nyitómeccset a Józsi üvegcsarnokában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában