Kultúra

2022.11.13. 08:14

Négy nógrádi városban vetítenek rajzfilmeket a műfaj ünnepén

Idén kilencedik alkalommal rendezik meg az Országos Rajzfilmünnepet november 18-a és 20-a között. Ahogy a fesztivál címe is jelzi, nem csak egy helyszínre koncentrálódik az esemény. Megyénként több ponton is biztosítják a teljes kikapcsolódást kicsiknek és nagyoknak, az egész családnak.

G. E.

Ternovszky Béla rajzfilmrendező a Macskafogó figuráival

Forrás: Nool.hu

Fotó: Bánkúti Sándor, Ripost

Szűkebb hazánkból négy város csatlakozott a programhoz: Bátonyterenyén, Salgótarjánban, Balassagyarmaton és Pásztón, a művelődési házban várják magyar rajzfilmekkel a látogatókat. A helyszínek listája és a megtekinthető rajzfilmek folyamatosan frissülnek, azok a rendezvény honlapján tekinthetők meg. 

– Bátonyterenyén nem először csatlakozunk ehhez az országos programhoz. A koronavírus-járvány idején az online térben rendeztük azt meg, azonban idén már személyes filmnézésre invitáljuk a város fiatal és idősebb korosztályát egyaránt – fogalmazott Maruzs-Molnár Ágnes, hozzátéve: – A rendezvénysorozat első napján, november 18-án, pénteken a helyi óvodákban szervezünk vetítést, a régi klasszikusok, Mazsola és Tádé, valamint a Futrinka utca ismerős történetei mellett napjaink nagy kedvencével, Bogyóval és Babócával is készülünk. Másnap az Ady Endre Művelődési Központ gyermekkönyvtári részlegén 14 órától Macskássy Gyula rövidfilmjeit láthatják az érdeklődők, 15 órától pedig egy válogatást tűzünk műsorra a kortárs magyar stúdiók munkáiból. A belépés ingyenes. 

További három nógrádi városban is újra peregnek a régi rajzfilmkockák. Balassagyarmaton műsorra tűzik a Magyar Népmeséket és a Kiskakas gyémánt félkrajcárját is. Ezen kívül gyermekkoncertet is szerveznek. Pásztón a mesék mellett kézműves foglalkozás és bábelőadás is várja a családokat. Salgótarjánban pedig láthatják a János vitézt és a Telhetetlen méhecskét is. 

A kilencedik Országos Rajzfilmünnep fővédnöke Rubovszky Éva, Jankovics Marcell özvegye. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában