Beszámoló

2022.11.08. 20:36

Nincs akadálya a rétsági piac decemberi nyitásának

Több témát érintve adott tájékoztatót a város lakosságának a közelmúltban Mezőfi Zoltán, a nyugat-nógrádi járási székhely polgármestere.

H. H.

Piacteret alakítottak ki Rétságon, nagy volt az igény a lakosság részéről

Forrás: Pexels/Illusztráció

Elsőként a tanuszoda építésének folytatását említette, amely jelentős állami többlettámogatásban részesült, ennek köszönhetően hamarosan újraindulhatnak a munkálatok, ám előbb még módosítani kell a beruházásra kötött szerződést a vállalkozóval, illetve be kell szerezni a szükséges anyagokat, de jövő év tavaszára mindenképpen elkészülhet a létesítmény.

A polgármester ezen kívül szólt még az északi városrészre tervezett bevásárlóközpontról is. Itt a szükséges területcseréről a közelmúltban döntött a képviselő-testület, azóta megtörtént a földrészletek megosztása, és előkészületben a hivatalos csereszerződés megalkotása.

Mezőfi Zoltán hozzátette még, a tizenkét férőhelyes bölcsőde kialakítása gyakorlatilag befejeződött, jelenleg tart a műszaki ellenőrzés. A kerítés kiépítésén most is dolgozik a vállalkozó, ezt követően végezhető el a tereprendezés. A berendezési eszközök közbeszerzési eljárása folyamatos, ez lesz a nyitást megelőző utolsó feladat. Hasonlóképpen jó ütemben halad a városi piac kivitelezése, amely az elmúlt másfél év során különböző okok miatt többször megszakadt. Itt U alakban helyezkednek el a boltokból álló pavilonsorok, míg a középső területen a fedett őstermelői részleg található. A vásártérre komoly igény jelentkezett nem csak a településen élők, hanem a szomszédos falvakban lakó emberek részéről is. Megállapítása szerint nincs akadálya az új vásártér december közepi átadásának.

A polgármester a tájékoztatóban megfogalmazta, folyamatos az egykori honvédlaktanya kijelölt ingatlanainak értékesítése és hasznosítása. A volt parancsnoki központ és a tiszti étkezde egyaránt gazdára talált. Az előbbi épületben húsz lakást alakítanak ki, amelyek különböző alapterületűek, míg utóbbi helyen a vásárló szociális otthont létesít. A korábbi eladásokkal együtt összesen mintegy nyolcvan-száz beköltözhető lakás lesz már a laktanya területén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában