munkálatok

2020.10.17. 11:27

Jól haladnak a rétsági piactérrel, már elkészült az új pavilonsor alapozása

Az előzetes ütemezésnek megfelelően, javában zajlanak a munkálatok a nyugat-nógrádi város idei legnagyobb beruházásainál. Az autóbusz-forduló közvetlen környékén nagy a nyüzsgés, hiszen készül az új piactér. A több részelemből álló projekt közel félmilliárd forintos pénzügyi forráskeret felhasználásával valósul meg.

Hegedűs Henrik

Mezőfi Zoltán polgármester (balra): „Legkésőbb 2021 tavaszára újjávarázsolt formában kell állnia a rétsági vásártérnek

Forrás: NMH

Fotó: L. B

Az egyik utolsó melegebb októberi napon Mezőfi Zoltán polgármester társaságában kerekedtünk fel, hogy rövid bejárást tegyünk az építkezés színhelyein. A művelődési központtal szemközti gyalogátkelőhelyen mentünk át a túloldalra, séta közben kis múltidézést tettünk, visszatekintve, miként is jutottak el a folyamatok a kivitelezés mostani szakaszáig. Az előző önkormányzat 2017-ben kapott értesítést arról, hogy a közterületek környezettudatos megújítása című, a köznyelvben „zöld város” névvel illetett programra beadott pályázatuk kedvező elbírálásban részesült, és 470 millió forintot kapott Rétság a megvalósítására. Hosszú előkészületek után a tényleges munkálatok augusztus végén indultak el.

Néhány perces gyaloglás után elérkeztünk az egyik élelmiszerbolt szomszédságába, ahol egy brigád parkoló kialakításán serénykedett.

Mezőfi Zoltán polgármester (balra): „Legkésőbb 2021 tavaszára újjávarázsolt formában kell állnia a rétsági vásártérnek | Fotó: L. B / NMH

– Joggal mondhatjuk, hogy manapság a megnövekedett gépjárműforgalom miatt, ha kétszer annyi parkolóhely állna rendelkezésre, talán az sem volna elegendő – kezdte mondandóját a polgármester. – Ráadásul az emberek többsége rendkívül elkényelmesedett és minél közelebb szeretne jutni autóval a megcélzott ponthoz, akár bevásárolni megy, akár hivatali ügyeit intézi. Önkormányzatunk törekszik arra, hogy a lehető legtöbb helyet biztosítsa számukra, ezt a célt szolgálja ennek a területnek a rendbetétele.

Hasonlóképpen az északi városrész felé eső lakóövezetben, a Rákóczi úton, a tömbházak környékén is bővítjük a parkolóhelyek számát.

Beszélgetés közben elérkeztünk a harmadik, egyben legjelentősebb munkaterülethez, a piactérre, ahol a társalgásba bekapcsolódott a felelős építésvezető, Márton János is.

– Az új pavilonsor a legkorszerűbb felszerelésekkel egy U alakot ír majd le, most már befejeztük az alapozást, hamarosan következhet a falak felemelése – mutatott kollégái tevékenységére. – Középen lesz a fedett részleg az őstermelők számára, ide hozhatják az értékesítésre szánt terményeiket. Amíg az időjárás engedi, szeretnénk fokozott ütemben, lépésről lépésre haladni.

Mezőfi Zoltán hozzátette, legkésőbb 2021 tavaszára teljesen újjávarázsolt formájában kell állnia a rétsági vásártérnek. Bár a piacok működtetésével kapcsolatban a környéken, így például Balassagyarmaton is, eléggé kedvezőtlenek a tapasztalatok, hiszen jóformán csak a hagyományos hétfői napokon, esetleg még szombaton nagyobb a vásárlótömeg.

Ennek ellenére őszintén remélik, hogy a modern létesítmény a jövőben betölti térségi szerepét, és a járás kisebb településeiről is szívesen keresik fel ezt az árusítóhelyet, elvégre forgalmas környezetben található és a buszokról leszállva pár percen belül megközelíthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában