Top 10

2022.06.06. 11:25

Balesetek és medvék - ezek voltak a múlt hét legolvasottabb cikkei

Összegyűjtöttük az elmúlt hét legolvasottabb cikkeit.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

10. Ikladnál lakmározott a nógrádi megyehatárnál kóborló medve

A Nógrád megyei medve figyelő Facebook-oldal szerint csütörtök hajnalban, valamivel 5 óra előtt Iklad közelében fotóztak le egy medvét, ami a vadaknak kiszórt ételt lakmározza.

Ma hajnalban kapták lencsevégre 🐻📷

Közzétette: NHC24 – 2022. június 1., szerda

9. Autó és teherautó ütközött Balassagyarmaton

Kedden Balassagyarmaton, a Patvarci utcában, a Dózsa György utcai kereszteződés közelében egy személyautó és egy kisteherautó ütközött össze. A baleset idejére az utat lezárták. 

8. Lángokban álltak a polcon sorakozó áruk egy salgótarjáni vegyesboltban

Tűz volt egy Salgótarján, Petőfi úti vegyesboltban vasárnap. Mivel ebben az időben még senki nem tartózkodott a boltban, így a salgótarjáni hivatásos tűzoltóknak el kellett távolítani az üzlethelyiség kirakatát védő rácsot, majd be kellett törni a kirakatablakot, hogy bejussanak megfékezni a lángokat. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerint a tüzet vélhetően elektromos meghibásodás okozta. 

Szerencsére senkinek nem esett baja🙏🚒

Közzétette: NHC24 – 2022. május 30., hétfő

7. Börtönbe mehet a nógrádi apuka, aki nem fizette a tartásdíjat gyermeke után

Egy 39 éves Nógrád megyei apával szemben emelt vádat az ügyészség, aki évek óta nem hajlandó tartásdíjat fizetni gyermeke után. A 39 éves férfi 2015 óta él külön kiskorú gyermekétől, aki után a jogerős bírósági döntés alapján havi 40 ezer forintnyi tartásdíjat kellene fizetnie. Mivel ennek nem tett eleget, ezért a Balassagyarmati Járásbíróság már 2020 júniusában 8 hónap, végrehajtásában 1 évre felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki vele szemben.

Idestova 7 éve nem hajlandó fizetni kiskorú gyermeke után... 😡💰

Közzétette: NHC24 – 2022. június 1., szerda

6. Két autó ütközött Salgótarjánban, mentő is érkezett a karambolhoz

Az Arany János út és a Rákóczi út kereszteződésében személyi sérüléses baleset történt kedden délelőtt – közölte portálunkkal Tamás-Kovács Andrea. A rendőrségi szóvivő hozzátette: két személygépkocsi ütközött össze eddig tisztázatlan körülmények között. A balesetben egy személy megsérült, a helyszínre a mentőszolgálat munkatársai is kiérkeztek.

Egy ember megsérült a balesetben 🚓🚑

Közzétette: NHC24 – 2022. május 31., kedd

5. Megnyitja kapuit a látogatók előtt a felújított hollókői vár

Befejeződtek az 1,3 milliárd forintos turisztikai fejlesztés munkálatai a világörökségi Hollókőn. A projekt részeként rekonstrukciós felújításon esett át a középkori vár, amely szombaton újra kinyitotta kapuit a látogatók előtt.

Elsők között pillanthattunk be a kulisszák mögé 😍🏰 Hollókő, az élő falu

Közzétette: NHC24 – 2022. május 30., hétfő

4. Minden szabálytalanságot láttak az égből a nógrádi rendőrök

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Készenléti Rendőrség beosztottjaival együttműködve a napokban Salgótarjánban és környékén tartottak fokozott ellenőrzést, amelynek célja a kiemelt közlekedési szabályszegések visszaszorítása, elsősorban a tilos jelzésen áthaladó gépjárművezetők forgalomból kiszűrése volt. A rendőrök az akció során több sofőrrel szemben indítottak eljárást.  

3. Gyerekével a kocsijában szakította át a vasúti sorompót a Nógrád megyei nő

A nő március 10-én délután autójával Szurdokpüspöki vasútállomásának irányába tartott, ám zavarta őt az alacsonyan álló nap fénye, ezért menet közben megpróbálta beállítani kocsija napellenzőjét. Állítása szerint ezért nem vette észre azt, hogy a vasúti átjáró sorompója lezárt állapotban van egy Hatvan felé tartó személyvonat áthaladása miatt – derült ki a Nógrád Megyei Főügyészség szerda reggeli közleményéből.

A 31 éves sofőr figyelmetlensége miatt autójának első részével nekicsapódott a sorompó közelebbi csapórúdjának, majd áthaladt a sínpályákon és nekiütközött a másik csapórúdnak is, végül az átjárótól mintegy 40 méterre állt meg. Szerencsére senkinek sem esett baja.

Azt állítja, hogy elvakította az alacsonyan álló nap fénye, azért nem látta a leengedett sorompót ‍🚉

Közzétette: NHC24 – 2022. június 1., szerda

2. Újabb fotó készült a nógrádi határnál kóborló medvéről

Ezúttal Kartal közelében kaptak lencsevégre egy állatot. Az egyik vadászattal foglalkozó honlap szerint szombaton a medve egy vaddisznószórón jelent meg, amely a Kartali-erdő területrészen található és a lakott területtől megközelítőleg 500 méterre helyezkedik el. A medve súlyát úgy 400 kilogrammosra becsülik. A vadászok egész éjszaka figyelték, hajnali kettő óra után vackolt el a szórón - olvasható a honlapon.

A medve súlyát úgy 400 kilogrammosra becsülik, a lakott területtől 500 méterre fotózták le 🐻

Közzétette: NHC24 – 2022. május 30., hétfő

1. Véres pofával tűnt fel a medvebocs, egy nagyobb állat kergette a nógrádi megyehatár közelében

A Nógrád megyei medve figyelő Facebook-oldalon csütörtök este egy újabb bejelentésről számoltak be, a leírásban az áll, hogy csütörtökön este negyed 8 körül egy pár Galgamácsa irányából Galgagyörk felé tartott autójával, de egy erdős területen egészségügyi pihenő céljából megálltak. A várandós kedvesével utazó férfi furcsa hangokra, majd amikor kiszállt az autójából egy medvére lett figyelmes, aminek véres volt az orra.

Pihenni állt meg egy fiatal pár, különös csörtetésre lettek figyelmesek... 🐻😮

Közzétette: NHC24 – 2022. június 2., csütörtök

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában