Szabadságvesztés

2022.06.01. 10:05

Börtönbe mehet a nógrádi apuka, aki nem fizette a tartásdíjat gyermeke után

Egy 39 éves Nógrád megyei apával szemben emelt vádat az ügyészség, aki évek óta nem hajlandó tartásdíjat fizetni gyermeke után.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A 39 éves férfi 2015 óta él külön kiskorú gyermekétől, aki után a jogerős bírósági döntés alapján havi 40 ezer forintnyi tartásdíjat kellene fizetnie. Mivel ennek nem tett eleget, ezért a Balassagyarmati Járásbíróság már 2020 júniusában 8 hónap, végrehajtásában 1 évre felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki vele szemben. Büntetésének végrehajtását akkor azzal a feltétellel függesztették fel, hogy amennyiben törvénytisztelő életmódot folytat egy évig, akkor a bíróság a próbaidő leteltét követően a büntetést kitöltöttnek tekinti.

A Nógrád Megyei Főügyészség szerda reggeli közleménye szerint azonban a férfi nem így tett, az ítélet ellenére továbbra sem fizetett egy forintot sem gyermeke után, sőt, a munkáltatójánál sem jelezte, hogy tartásdíj fizetési kötelezettége van. Mindezzel az elmúlt két évben további 960 ezer forint tartásdíjhátralékot halmozott fel.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a férfi ellen most a tartási kötelezettség megszegésének vétsége miatt emelt vádat. Indítványozták vele szemben a végrehajtandó fogházbüntetés és a közügyektől eltiltás kiszabását, valamint azt is, hogy a korábban felfüggesztett 8 hónap szabadságvesztés végrehajtását is rendelje el a bíróság. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság hoz döntést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában