Medveészlelés

2022.06.02. 22:26

Véres pofával tűnt fel a medvebocs, egy nagyobb állat kergette a nógrádi megyehatár közelében

Csütörtök este ismét a nógrádi megyehatár közelében észlelték a több mint egy hete itt kószáló medvét, ám ezúttal nem egyedül, hanem egy kisebb medve társaságában. A lakossági bejelentést egy Facebook-oldalnak küldte el egy neve elhallgatását kérő illető.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Pexels

Múlt hét közepén számoltunk be róla hírportálunkon, hogy Erdőkürt határában felbukkant egy medve. Később Aszód határában fotózták le, pénteken pedig Vanyarc, majd később Kartal közelében is felbukkant. Csütörtök délelőtt írtunk róla, hogy hajnalban, valamivel 5 óra előtt Iklad közelében fotóztak le egy medvét, miközben épp a vadaknak kiszórt ételt lakmározta.

A Nógrád megyei medve figyelő Facebook-oldalon csütörtök este egy újabb bejelentésről számoltak be, a leírásban az áll, hogy csütörtökön este negyed 8 körül egy pár Galgamácsa irányából Galgagyörk felé tartott autójával, de egy erdős területen egészségügyi pihenő céljából megálltak. A várandós kedvesével utazó férfi furcsa hangokra, majd egy medvére lett figyelmes, amikor kiszállt az autójából: 
– Kiszálltam, hogy kisegítsem a páromat, mikor egy hörgős, fúvós hangot hallottam, majd hangos csörtetéssel egy kis gesztenyeszín medve hátrált rá az útra, aminek véres volt az arca. Egy nagy szürkésbarna medve megzavarta, tudomást sem vettek rólunk, majd mikor beugrottam az autóba, visszament a nagyobbik az erdő irányába – írta a Nógrád megyei medve figyelő Facebook-oldalnak privát üzenetben a neve elhallgatását kérő férfi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában