támogatás

2021.05.15. 21:00

Több lehetőséggel is segítik a családokat Ságújfalun

A helyi önkormányzat korábban többször pályázott a helyi családok megsegítésére. A szociális földprogram keretében többnyire nyúltenyésztésben nyújtottak segítséget, de a pályázat keretében csirke, sertés, kecske tartásában is támogatták a családokat.

Sz. F.

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Idén az önkormányzat ismét sikerrel pályázott a minisztérium által kiírt Konyhakerti és kisállattartási programban.

Szentes Attila polgármester elmondta, hogy felhívásukra nem jelentkezett a minimálisan szükséges 40 család. Így a programban részt vevők a 10 tojótyúk helyett 12 darabot kaptak, illetve egy zsák tojótápot és 50 kilogramm kukoricát. A polgármester arról is tájékoztatott, hogy májusban lomtalanítást tartanak.

A szemétszállítási közszolgáltatást igénybe vevő családok jogosultak évente egy köbméter kommunális hulladék elszállítására. A polgármester utalt rá, hogy az elektromos eszközök és a veszélyes hulladékok (gumiabroncs, beszáradt festék, akkumulátor) nem minősülnek kommunális lomnak, de azok a kotyházi hulladékudvaron díjmentesen elhelyezhetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában