Az elsők között regisztrált a védőoltásra Mátraterenye díszpolgára

Hetek óta tart a regisztráció alapján történő oltás, és egyre többen felismerik, hogy csak akkor tudhatják biztonságban szeretteiket, ha az emberek átoltottsága eléri a 60-70 százalékot.

P. K.

Nádasdi János, a Nádújfaluért Baráti Egyesület örökös elnöke nemrégiben komoly tünetekkel esett át a betegségen, ezért számára nem kérdés, hogy beoltatja magát, amint teheti.

– A saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy mivel is jár, ha a koronavírus megtámadja a szervezetet. Szörnyű időszak volt: nem tudtam enni, elvesztettem a szaglásom és az ízlelésem, napokon át magas láz gyötört, gyenge voltam és több mint tíz kilogrammot fogytam. Bár most pár hónapig még védettek vagyunk a feleségemmel, de már az elsők között regisztráltunk az internetes felületen, hogy amint lehet, megkapjuk a vírus elleni vakcinát – mondta Mátraterenye díszpolgára.

Hozzátette azt is, hogy véleménye szerint bízni kell az orvosok szavában, abban, hogy a vakcina megóvja a lakosságot a komolyabb szövődmények kialakulásától.

– Sokaktól hallom, hogy azért nem oltatják be magukat, mert nem ismerik az oltóanyag összetevőit. Szerintem nem is kell, elég, ha a gyártást a szakemberekre hagyjuk, és hiszünk az ismereteikben. Egy apró tűszúrás csupán, amely közelebb vihet bennünket a régi életünkhöz, a korlátozások feloldásához, valamint a gazdaság, a turizmus és a vendéglátás feléledéséhez. Itt, Mátraterenyén is nagyon várjuk már az egyesülettel, hogy megvalósítsuk közösségépítő terveinket – emelte ki Nádasdi János, aki mindenkit arra buzdít: éljen az oltás lehetőségével, mert az egészség a legfontosabb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában