Biztonságos és hatásos az oltás a pásztói orvos szerint

Mindkét koronavírus elleni védőoltást megkapta Scheili Eszter, aki nemcsak orvosként, de családanyaként is fontosnak tartja a vakcina beadását.

N. O.

Scheili Eszter: nem kell félni a védőoltástól Beküldött fotó

– Az első oltás után gyengeség, izomlázszerű fájdalom, a második után levertség és enyhe hőemelkedés jelentkezett, de ezek 24 óra alatt el is múltak. Az utóbbi egy hónapban nagyon sok tudományos cikket olvastam a témával kapcsolatban, és úgy gondolom, hogy elég biztonságosak és hatásosak a jelenleg elérhető vakcinák – mondta Scheili Eszter.

Hozzátette: az oltások között elenyésző, főleg hatásmechanikai a különbség, és mindegyik elég biztonságos ahhoz, hogy elérje célját. Ráadásul úgy tűnik, hogy akár egyes mutánsok ellen is eredményesnek bizonyulhat.

Scheili Eszter: nem kell félni a védőoltástól
Beküldött fotó

A pásztói édesanya felhívta a figyelmet arra, hogy senkinek sem kell félni a védőoltástól, hiszen amiket gyermekkorunkban kaptunk, azoktól sem betegedtünk meg, és a nagy részük ráadásul orosz fejlesztésű volt. A rémhírekkel ellentétben nem okoz meddőséget, nincs benne mikrocsip és nem változtatja meg a DNS-ünket sem. A jövőben pedig várhatóan egyre hosszabb hatású vakcinák lesznek.

Scheili Eszter azt is kifejtette, hogy a koronavírusnak azonban olyan hosszú távú következményei lehetnek (szívizomgyulladás, tüdőfibrózis), amelyeket az orvosok is még most ismernek meg.

Éppen ezért ajánlja mindenki számára a védőoltást, hiszen védettek leszünk a vírus által okozott súlyos betegségtől, és most kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás is. Mint mondta, amennyiben a lakosság nagy százaléka átoltott lesz, akkor kezelhető mértékűre csökken majd a fertőzés, és újra visszatérhet az élet a régi kerékvágásba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában