illegális hulladéklerakó

2020.12.27. 13:06

Felszámolják az illegális szemétlerakó helyeket Diósjenőn

Diósjenőn is sok problémát okoz az illegális hulladéklerakás. Az önkormányzat, több mint négymillió forintot nyert el a megszüntetésére.

L. J.

A helyi közmunkások folyamatosan takarítják a bekötőutak melletti részeket

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

– A község önkormányzata számára mindig is fontos volt a környezet védelme, ezért az utóbbi időben kiemelt figyelmet fordítottunk erre a területre is – közölte Glöckl Ferenc, a település alpolgármestere. A napokban a Tisztítsuk meg Magyarországot programban kicsivel több mint négymillió forintot nyertek el az illegális szemétlerakók megszüntetésére.

A helyi közmunkások folyamatosan takarítják a bekötőutak melletti részeket
Fotó: Shutterstock/Illusztráció

– Más településekhez hasonlóan nálunk is sok problémát okoz az illegális hulladéklerakás. Közmunkásaink folyamatosan takarítják a zöldterületeket, a bekötőutak melletti részeket, ennek ellenére folyamatos a szemét utánpótlása. Így van bőven tennivalónk – mondta el portálunknak Glöckl Ferenc. Hozzátette: – A pályázat megírása előtt a helyi Környezet- és Állatvédelmi Bizottság segítségével felmértük a helyszíneket és a hulladékfajtákat. Így ez alapján állítottuk össze a projektet.

Az alpolgármester szerint a megvalósításhoz széles körű összefogásra és önkéntes munkára lesz szükség Diósjenőn. Ugyanakkor az érintett területeken hamarosan figyelmeztető táblákat és vadkamerákat helyeznek ki annak érdekében, hogy senki se rakjon le még több szemetet.

– Ha valaki mégis ilyen tettet követne el a jövőben, akkor annak következményei lesznek. Ugyanis a felvételek az illetékes hatósághoz kerülnek, amivel bizonyíthatóvá válik az illegális hulladéklerakás – hangsúlyozta Glöckl Ferenc, aki bízik benne, hogy az újabb intézkedések segítenek megóvni a környezetüket és visszatartják majd az embereket a felelőtlen tevékenységtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában