Bűncselekmények

2023.01.17. 13:58

Még csak 19 éves, de már sorozatbetörő – végre lebukott a nógrádi tolvaj!

Több mint fél éven át „fosztogatott” Jobbágyiban az a 19 éves fiú, akinek a sorsa e pillanatban már a Pásztói Járási Ügyészség kezében van. A fiatal sorozatbetörő szinte mindent vitt, ami mozdítható: házakat, autókat pakolt ki, majd egy vegyesbolt kasszáját is ki akarta üríteni.

Nool

Ha tudott, akkor autóalkatrészeket is lopott

Forrás: police.hu

A Pásztói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást folytat egy 19 éves férfi ellen, aki tavaly júniustól idén januárig, azaz több mint fél éven keresztül számos vagyon elleni bűncselekményt követett el Jobbágyiban.

Tavaly nyáron kezdődött

– A 19 éves helyi lakos lopási sorozata 2022 júniusában kezdődött, amikor egy Jobbágyiban található ingatlan területéről vasból készült kiskocsit, hullámos lemezt, illetve a padlásról különböző autóalkatrészeket lopott el – idézte fel az első bűncselekményt a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. 

betörő, betörés, jobbágyi
Volt, ahová többször is visszatért
Forrás: police.hu

A folytatásról kiderült, hogy a fiú augusztusban egy családi házhoz háromszor is visszament lopni. Először a kerítést felszakította, az épület bejárati ajtaját testi erővel benyomta és onnan egy sparheltet vitt magával. Pár nappal később zsaluköveket, elektromos láncfűrészeket, villanybojlert és szivattyút tulajdonított el. Ez még nem volt elég, harmadik látogatása alkalmával az általa okozott rongálási kár helyreállításához használt szerszámgépeket is ellopta.

Járműveket is fosztogatott

– Adat merült fel arra vonatkozóan is, hogy a helyi fiatal október végén a település egyik telkén tárolt üzemképtelen tehergépkocsikból vízhűtőket, klímahűtőt és kormányművet szerelt ki. Azokat hazavitte, a műanyag borítást leszerelte róluk, majd a fém részeket hulladékként értékesítette – közölte a rendőrségi sajtóügyeletes.

A fiatal tolvaj egy hónappal később egy családi ház udvaráról alumínium felniket lopott el, amelyeket a közelben szeretett volna értékesíteni, azonban az eladás helyszínén a sértett megjelenése a tervét meggátolta, így a helyszínről sietősen távozott.

Év végén egy személygépkocsi jobb első üléséről vette ki a sértett táskáját, a benne található személyes iratokkal és készpénzzel együtt. Pár nappal később szintén egy családi házhoz ment, ahonnan szerszámgépekkel, plazmatelevízióval, létrával és alumínium felnikkel távozott.

Új év, újabb bűncselekmények

A 19 éves tolvaj a 2023-as évet is bűncselekmények elkövetésével kezdte. Az új év első napján, a hajnali órákban a településen beült egy családi ház előtt parkoló személygépkocsiba, majd a tulajdonos tudta és engedélye nélkül kocsikázni indult. Miután kiautózta magát, a járművet visszavitte, azonban abból egy kabátot és szerszámkészletet még ellopott.

A rendőrségtől megtudtuk, hogy a fiatal férfi utolsó bűncselekménye egy vegyeskereskedésben történt, ahol a kassza készpénztároló rekeszét kinyitotta és abból 80 ezer forintot kivett.

– Cselekményét az üzlet tulajdonosa észlelte és a férfire rákiáltott, aki ennek következtében futásnak eredt. Menekülése közben a terhelt az eltulajdonított összegből 60 ezer forintot eldobott – ismertette a megyei főkapitányság munkatársa..

Kattant a kezén a bilincs

A Pásztói Rendőrkapitányság nyomozói a 19 éves férfit végül elfogták és előállították. Mint megtudtuk, az eljárás során a rendőrök az ellopott értékek egy részét megtalálták és lefoglalták. A fiatalt lopás bűncselekmények elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a fiú pedig a cselekmények elkövetését elismerte.

– A nyomozók a jobbágyi lakost őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Pásztói Járási Ügyészségen – közölte a sajtószóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában