Rendőrgyilkosság

2023.01.13. 09:06

Egyenruhások életveszélyben – Nógrádban is voltak már támadások

Tragikus hírrel indult a péntek reggel: halálos rendőrtámadás történt Újbudán. Intézkedés közben három rendőrt megszúrtak az éjjel, egyikük a kórházban életét vesztette. Korábban már a Noolon is írtunk arról, hogy az egyenruhás hivatás egyre veszélyesebb: megyénkben is előfordulnak közfeladatot ellátó személyek elleni támadások.

Nool

Késsel támadtak rendőrökre Budapesten, egyikük meghalt

Forrás: MTI

Fotó: Mihádák Zoltán

Halálos késelés történt az éjjel Budapest XI. kerületében, meghalt egy rendőr, akit két társával együtt intézkedés közben sebesített meg egy férfi. Az elhunyt rendőr a XI. kerületi kapitányság körzeti megbízottja volt. Az újbudai támadót lábon lőtték, majd elfogták. 

Mint arról tavaly beszámoltunk, sajnos, Nógrádban is többször előfordult, hogy közfeladatot ellátó személyek kerültek veszélyes helyzetbe, olykor közvetlen életveszélybe.  

Májusban írtunk arról, hogy a Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 26 éves férfi ellen. A fiatalember korábban árokba csúszott autójával Drégelypalánkon. A gyarmati rendőrök azonnal a helyszínre vonultak, az intézkedés során pedig kiderült, hogy a gépkocsi vezetője nem csak hogy ittas volt, hanem elfogatóparancsot is kiadott ellene korábban a Fővárosi Törvényszék. A férfi agresszíven viselkedett a zsarukkal, ezért megbilincselték és úgy ültették be őt a rendőrautóba. Börtönbeszállítása közben több alkalommal is megfenyegette a rendőröket azzal, hogy megöli őket, valamint egyéb – a becsület csorbítására alkalmas – kifejezéseket is használt rájuk és lealacsonyító módon beszélt velük. 

Óriási visszhangot váltott ki az ügy, amikor Bánkon brutális támadás érte a mentőszolgálat egyik munkatársát. Egy helyi férfi olyan erővel ütötte meg a mentőst, hogy az az eszméletét is elveszítette. Az eset kapcsán Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs vezetője a Nool.hu érdeklődésére elmondta: a fenyegetések és a támadások mindennaposak az országban a közfeladatot ellátó személyek ellen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában