Pünkösdi rendezvény

2024.05.18. 16:53

Hagyományőrzés: számos érdekes program várja az érdeklődőket a Bujáki Vasárnapon

Buják Község Önkormányzata a közösségi oldalán tájékoztatott, hogy idén 39. alkalommal rendezik meg a Bujáki Vasárnapot a településen május 19-én, 11 órától az Esterházy Közösségi Térben.

Sipos Nina Vivien

A Szent Márton-templomban pünködsi nagymisét és körmenetet is tartanak 11 órától, amelyre szeretettel várják az érdeklődőket és a hívőket. Az esemény ünnepi megnyitóján beszéd mond Borbély Gábor polgármester, dr. Bablena Ferenc, a Nógrád vármegyei közgyűlés alelnöke, valamint Skuczi Nándor, a Nógrád vármegyei közgyűlés elnöke. Lakodalmas menet indul 13 óra 10 perckor a közösségi háztól, ezt követően pedig folklór műsor szórakoztatja majd a látogatókat.

Mindezek mellett körhinta, bohóc, ugrálóvár, bungee run, Galgamenti Szabad Hajdúk – Törökkori tábor, mesemondás, dudás- és fegyverbemutató, arcfestés, csillámtetoválás, továbbá a Galga Moped Klub Hagyományőrző Egyesület veterán motorjainak bemutatója is színesíti a programok palettáját.

A Bujáki Vasárnapon színpadra lép a délután során Dorina, Lagzi Laci, Deniz, Orsovai Reni, Dj Lestyán és Dj Gézu is. Este tűzijátékkal zárul a rendezvény.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában