Veszély

2022.09.07. 19:55

Rendőrök életveszélyben: idén több zsaru is megsérült már (videó!)

Rendőrnek lenni nem veszélytelen, ezt bizonyítja az a kedd éjjeli gázolás is a 22-es főúton, melyről korábban már beszámoltunk. Most összegyűjtöttük azokat az idei eseteket, amikor rendőröket ért fizikai sérülés vagy komolyabb inzultus szűkebb, illetve tágabb környezetünkben.

Nool

Rendőrnek lenni nem veszélytelen

Forrás: Shutterstock | Illusztráció

Ahogyan arról már írtunk, szerdán éjjel elütöttek egy rendőrt a 22-es számú főúton. Az egyenruhás a forgalmat irányította egy korábbi baleset helyszínén, amikor a figyelmetlenül közlekedő 29 éves tereskei lakos elgázolta. Az egyenruhás a balesetben sérülést szenvedett. A baleset kapcsán visszakerestük cikkarchívumunkban, hogy 2022-ben hány olyan esetről írtunk, amikor valamilyen módon a rendőrök váltak áldozattá hazánkban, illetve szűkebb pátriánkban, Nógrád megyében. 

Embercsempész gázolt 

Rögtön az idei év első hetében, január 6-án számoltunk be a Noolon arról, hogy el akart ütni egy migránsokat szállító autó sofőrje egy rendőrt a harkai határátkelő közelében. A veszélybe került egyenruhás járőrtársa lövéseket adott le a litván rendszámú járműre. 

A motorháztetőre került 

Bő egy hét múlva menekülő autós gázolt el egy rendőrt Tatabányán. A január 16-án történt esetről azt írtuk, hogy a férfi autójával jelentősen túllépte a megengedett sebességet, ezért a rendőrök megkülönböztető fényjelzés használatával meg akarták állítani. Az üldözésébe egy másik szolgálati autó is bekapcsolódott. Az egyikkel próbálták megelőzni a gyanúsítottat, de a férfi többször fenyegetőleg „ráhúzta a kormányt” a rendőrautóra. Fél óra után sikerült megállítani a gyanúsítottat, de amikor a négy rendőr az autója felé közelített, a férfi hirtelen elhajtott. Menekülés közben elütötte az egyik rendőrt, aki már nem tudott a gépkocsi elől kitérni, így a motorháztetőre került, majd oldalra legurulva az úttestre esett, ahol az autó átment a bokáján. 

Részegen hajtott beléjük 

Március elején arról is írtunk, hogy egy sérültet láttak el az út szélén a mentősök Ózdon, amikor egy részeg autós elütötte a mentőszolgálat munkatársát, és az esetnél intézkedő rendőrt. Mindketten megsérültek. A 62 éves sofőr ellen eljárás indult. 

A balesetező fenyegetőzött 

Idén májusban írtuk meg, hogy a Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 26 éves férfi ellen. A fiatalember korábban árokba csúszott autójával Drégelypalánkon, a sofőr pedig betörte a gépkocsi szélvédőjét is. A gyarmati rendőrök azonnal a helyszínre vonultak, az intézkedés során pedig kiderült, hogy a gépkocsi vezetője nem csak hogy ittas volt, hanem elfogatóparancsot is kiadott ellene korábban a Fővárosi Törvényszék. A férfi agresszíven viselkedett a zsarukkal, ezért megbilincselték és úgy ültették be őt a rendőrautóba. Börtönbeszállítása közben több alkalommal is megfenyegette a rendőröket azzal, hogy megöli őket, valamint egyéb – a becsület csorbítására alkalmas – kifejezéseket is használt rájuk és lealacsonyító módon beszélt velük. 

Gyorshajtó ütött el két rendőrt 

Már nyári történet, hogy Nagyharsányban elgázoltak két rendőrt, akik egy száguldozó autóst akartak megállítani. Mindkét rendőr súlyosan megsérült. A gépjárművet vezető 28 éves fiatal elismerte tettét: elmondása szerint későn vette észre a járőröket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában