Ügyészség

2022.11.02. 11:25

Eszméletét vesztette a mentőtiszt, úgy megütötte egy bánki férfi

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 52 éves bánki férfi ellen, aki a rokona segítségére siető mentőegység egyik tagját ütötte meg.

Nool

A mentőautó nem fért át az ingatlan kapuján

Forrás: ugyeszseg.hu

Mint arról korábban portálunk is beszámolt, a férfi még február 28-án éjjel hívott mentőt a Bánk külterületén lévő ingatlanhoz, ahol rosszul lett az egyik hozzátartozója. 

Az ügyészség közleménye szerint a szolgálatban lévő mentőtiszt, a mentőápoló és a gépkocsi vezetőjeként dolgozó sértett a községbe sietett, ahol a főúton a beteg fiatal édesapja, a vádlott várta őket autójával, hogy a mentő előtt haladva felvezesse azt a birtokához.

Mint írják, az ingatlan kapujához érkezve a mentőautó személyzete úgy ítélete meg, hogy az alacsony kapu alatt nem fér át az esetkocsi, ezért a mentőtiszt és a mentőápoló magához vette a szükséges felszereléseket, és gyalogosan indultak tovább a lakóház felé. A vádlott eközben trágár kifejezésekkel kérte számon a kollégái után további felszerelésekkel indulni készülő mentősofőrt, amiért nem követte őt a gépkocsival a házhoz. A haragra gerjedt vádlott a sértettet egy alkalommal fejen ütötte, aki az ütéstől a földre esett és rövid időre eszméletét vesztette.

A mentősofőr az ütés és az azt követő esés következtében könnyű érüléseket szenvedett, azonban figyelemmel a bántalmazás módjára fennállt a valós veszélye a súlyosabb fej- vagy végtagsérülésnek is, amik elmaradása a véletlennek volt köszönhető.

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai közfeladatot látnak el, ezért az ügyészség a mentős bántalmazóját közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolta meg. Vádiratában indítványozta, hogy a Balassagyarmati Járásbíróság szabjon ki vele szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetést, valamint fizettesse meg az eljárás során keletkezett közel 55 ezer forintnyi bűnügyi költséget is. 

Korábban is történt hasonló eset

Nem ez az első eset, hogy szűkebb hazánkban a mentőszolgálat munkatársaira támadtak rá. 2021  január 14-én egy zavartan egy viselkedő fiatalhoz riasztották a mentőket Mátraverebélybe. A férfi baltával támadta meg őket, a rendőröknek kellett közbelépni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában