Bűnügy

2024.05.17. 09:28

Kifosztotta az idős embereket, lecsukták a bátonyterenyei rablót

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványára a bíróság letartóztatott egy férfit. A 29 éves bátonyterenyei lakos kifosztotta két áldozatát is.

Siketnéma, védekezésre képtelen áldozatát erőszakolta meg a férfi, vádat emeltek ellene

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányságon eljárás van folyamatban egy 29 éves férfi ellen rablás, kifosztás és magánlaksértés miatt. A többszörösen büntetett előéletű férfi idén áprilisban odament egy bátonyterenyei buszmegállóban tartózkodó idős nénihez, és pénzt kért tőle, mire a sértett adott neki száz forintot. Ezután a férfi kirángatta a szatyrot a nő kezéből, majd elszaladt – írja portálunknak megküldött közleményében a Nógrád Vármegyei Főügyészség, hozzátéve: a szatyorban benne volt a sértett pénztárcája, készpénze és kulcsa is.

Mozgáskorlátozott, idős férfi esett áldozatul, kétszer is

A férfi pár nappal később ismét elment a buszmegállóba, ahol egy padon fekvő, idős, mozgáskorlátozott férfi nadrágzsebéből kivette annak készpénzét és elszaladt. Pár nap múlva megjelent az idős sértett otthonában is, és magát rendőrnek kiadva úgy ment be a házba, hogy a bácsit fellökte, majd a lakásból magához vett 15 ezer forint készpénzt, és azzal távozott. 

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája a bűnismétlés megakadályozása érdekében – az ügyészségi indítvánnyal egyetértve – elrendelte a gyanúsított letartóztatását, mely ellen a 29 éves férfi fellebbezést jelentett be.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában