kikelet

2019.03.07. 14:00

Tavasz virágai: megnyílt az évszakköszöntő tárlat a megyei könyvtárban

Megnyílt a hagyományos tavaszköszöntő kézimunka-kiállítás a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban. A tárlat két héten keresztül látogatható.

Lászlók Judit

Kézimunkák széles tárházát tekinthetik meg az érdeklődők a könyvtárban

Forrás: N.M.H.

Fotó: Hüvösi Csaba

Idén immár 11. alkalommal rendezte, rendezi meg a Tavasz virágai című kiállítást a Nyugdíjasok Nógrád Megyei Képviselete és a Belvárosi Nőklub. A tárlat ez évben is a megyei könyvtár Bóna Kovács Károly Galériájában kapott helyet.

A jelentkezők a közösségi médiában meghirdetett pályázat útján kerülhettek be a kiállítók közé. Kizárólag civilek tárják nagyközönség elé munkásságukat, akik főleg hobbiszinten, a maguk örömére készítik el műveiket, azonban szerencsére meg is mutatják őket a nagyközönségnek.

Molnár Károly képviselő köszöntőjében háláját fejezte ki Salgótarján önkormányzata nevében a szervezőknek az évek óta tartó kemény munkáért. Köszönetet mondott azért, hogy színesítik a megyei jogú város kulturális és művészeti életét, illetve öregbítik hírnevét.

A Nyugdíjasok Nógrád Megyei Képviseletének elnöke, Fekete Lászlóné beszédében elmondta: ez a kiállítás is igazolja, hogy nagyon sok érték van a salgótarjániakban, amit igenis meg kell mutatni az embereknek.

Kézimunkák széles tárházát tekinthetik meg az érdeklődők a könyvtárban
Fotó: Hüvösi Csaba / N.M.H.

– Mondják el mindenkinek, hogy nézzék meg azt a gyönyörű tárlatot! – szólt a jelenlévőkhöz Fekete Lászlóné.

A szervezők nagyon örültek a már visszatérőnek számító és az új kiállítóknak is. Idén huszonöt alkotó mutatja be műveit, néggyel többen, mint tavaly – ez példátlanul magas szám a több mint egy évtizedes múltra visszatekintő tárlat történetében. Arról már nem is beszélve, hogy a megnyitót is számos érdeklődő tisztelte meg a jelenlétével.

– Bár mindig szép kiállítást rendezünk, azonban még sosem volt ennyire színes és változatos. Az alkotások között találhatunk horgolás, hímzés, kötés, foltvarrás által készült remekműveket, de gobelineket, festményeket, szobrokat, továbbá gyékényből készült kis méretű várakat és kopogtatókat – mondta Stark Lászlóné, a Belvárosi Nőklub elnöke, egyben a kiállítás kurátora.

– Nagyon hálás vagyok a csoportnak a munkájáért, hogy egy ilyen nagyszerű kiállítást tudtunk létrehozni. És főleg azért, hogy nagyon sok tehetséges ember van köztünk. Hihetetlen, hogy az emberek, mennyi mindent el tudnak készíteni – tette hozzá.

A szervezők emléklappal jutalmazták az alkotások elkészítőit.

A Tavasz virágai című kiállítás két héten keresztül látogatható a könyvtár nyitvatartási ideje alatt.

Fontos idejekorán megjegyezni, hogy ősszel még többen mutathatják meg műveiket: a Nyugdíjasok Nógrád Megyei Képviselete és a Belvárosi Nőklub ugyanis idén is megrendezi a szintén nagy hagyományokkal rendelkező Őszikék című kiállítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!