Hallgassa élőben!

Eredményesen töltötték ki a klímateszt kérdéseit

A Nagy Diák Klíma Teszt című országos verseny budapesti döntőjének helyszínére látogathat a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum két tagiskolája szeptember 30-án, csütörtökön. Az oktatójátékot a DUE Médiahálózat és az Innovációs és Technológiai Minisztériummal közösen szervezi meg.

Mint az a médiahálózat hivatalos oldalán olvasható, március 5. és szeptember 5. között soha nem látott számú kitöltő vett részt a klímatesztben. A nagy érdeklődés igazolta a Bölcsőnk a Föld című program sikerét, és azt, hogy a klímavédelem és a környezetvédelem témája mennyire releváns napjainkban a fiatalok körében.

A Nagy Diák Klíma Teszt a középdöntővel folytatódik, amelyre szeptember első felében regisztrálhattak egy alkalmazáson keresztül a legjobb online eredményt elért játékosok.

Baranyi Zoltán, a szakképzési centrum főigazgatója elmondta: a vetélkedő első, online fordulójában a Táncsics Mihály Technikum a tizedik, míg a Szondi György Technikum és Szakképző Iskola a huszadik helyen végzett, így bejutottak a legeredményesebb intézetek közé.

– A salgótarjáni Táncsicsból százötvennyolc, míg a balassagyarmati Szondiból hetvennyolc azonosított játékos szállt versenybe. A legtöbb, azaz négyszázhuszonhat kitöltés a Szegedi Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Turisztikai tagintézményéből érkezett – fejtette ki Baranyi Zoltán.

Hozzátette: a legeredményesebb iskolák – köztük a két nógrádi technikum – jutalomként egyosztálynyi diákot vihetnek el szeptember 30-án a budapesti Akvárium Klubba, ahol az egyéni középdöntőre is ellátogathatnak.

Hozzászólások

rendkívüli alkotások
A világ legrégebbi nagyméretű állati domborművei lehetnek a tevefaragványok
hátborzongató felvétel / 2 perce
Életveszély! Forgalommal szemben hajtott fel egy nő az autópályára, gyerek is volt a kocsiban (videó)
Elképesztő, lesújtó és érthetetlen felvétel került napvilágra egy figyelmetlen sofőrről, aki rossz helyen hajtott fel az M6-os autópályára.
segítség / 21 perce
Itt lehet vért adni a jövő héten Nógrád megyében
Nool
szívmelengető / 23 perce
Elképesztő: ilyen cukin lépked már az SMA-s kis Zente (videó)
filmművészet / 34 perce
Filmklubokat indít a Nemzeti Filmintézet
kegyetlen / 41 perce
Felkavaró: prostituáltat csinált fiatalkorú barátnőjéből a kecskeméti férfi
közlekedés / 1 órája
Egyre több autót használnak Németországban
ismeretlen faj / 1 órája
Gyerekek találtak rá a harminc millió éves óriáspingvinre