Labdarúgás

2024.02.15. 10:24

Hamarosan újra az élvonalban védhet a salgótarjáni hálóőr

Dúzs Gellért iránt nagy az érdeklődés az NB I-ből, így sok lehetőség közül válogathat majd a nyáron.

Nool.hu

Dúzs Gellért (zöldben) hamarosan újra az élvonalban védhet

Forrás: Budapest Honvéd FC | Archív fotó

Fotó: BALOGH DAVID

A Budapest Honvéd salgótarjáni kapusával, Dúzs Gellérttel nagyot fordult a világ a tavalyi évben, hiszen februárban bemutatkozhatott az NB I-ben a Mezőkövesd elleni bajnokin, majd további összecsapásokon is lehetőségeket kapott a kispesti kapuban, akik azonban búcsúztak a szezon végén az élvonaltól.

Gellért még 2016 telén került a fővárosba a Salgótarjáni BTC együttesétől, ahol az U14-től kezdve végigjárta a a korosztályos együtteseket, 2021-ben profi szerződést kapott és végül az első csapat meghatározó játékosa lett. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a napokban őt választották 2023 felfedezettjének és az év felnőtt játékosának is.

A nyáron azonban újabb fordulat következhet az ifjú hálóőr pályafutásában, hiszen az nb1.hu értesülései szerint a Kecskeméti TE már a télen bejelentkezett érte, ekkor azonban a Honvéd nem engedte el. Érdekes lesz majd, hogy amennyiben a fővárosiak jövőre maradnak a másodosztályban, akkor meg tudják-e tartani Dúzst vagy továbbadnak rajta, ami talán mindkét fél számára a legjobb megoldás lehet. Gellért szerződése egyébként 2026 nyaráig tart, így aki meg szeretné szerezni, annak biztosan átigazolási díjat kell majd érte fizetni. 

A Budapest Honvéd jelenleg a nyolcadik helyen áll az NB II-ben, a Kecskemét pedig hetedik az NB I-ben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában