Labdarúgás

2024.02.13. 06:55

Duplán is elismerték a salgótarjáni kapus teljesítményét

Dúzs Gellért nem csak az év felfedezettje, hanem az év felnőtt játékosa is lett a Budapest Honvédnál.

Stefán Antal Krisztián

Dúzs Gellért (középen) lett az év felfedezettje és az év felnőtt játékosa is a kispesti együttesnél

Forrás: Budapest Honvéd FC | Facebook

Fotó: Balogh David

Múlt szerdán a Kispesti Labdarúgásért Támogató Egyesület (KLTE) tizennyolcadik alkalommal tartotta meg éves díjátadó rendezvényén, ahol díjazták az év serdülő, az év ifjúsági, az év felnőtt játékosát, az év felfedezettjét és a legszebb gólt is, valamint életműdíjakat is átadtak.

A díjátadónak immár hagyományosan a Kispesti Futball Ház adott otthont, ahol jelen voltak a Magyar Futball Akadémia képviselői, Herczeg Vince általános igazgató, Fehér Péter szakmai igazgató, valamint Bogdánfi Márton az U15-ös együttes vezetőedzője is. Az eseménynek különös vendégei voltak, hiszen a posztumusz Életműdíjat Eisenhoffer József kapta meg, az elismerést pedig ükunokája, a 12 éves Gulyás Dávid vette át, de a család képviseletében ott volt egykori kiválóságunk unokája, Keleti Péter, valamint két dédunokája, Keleti Kata és Keleti Máté.

Az év serdülő játékosának járó Puskás-díjat végül Acsai Dominik vehette át, az év ifjúsági játékosa és a Bányai-díj idei nyertese Kocsis Gergely, míg a legszebb gólt jelentő Tichy-díj tulajdonosa Kerezsi Zalán lett. Idén azonban először fordult elő a rendezvény történetében, hogy az év felfedezettje (Nemes-díj) és az év felnőtt játékosa (Bozsik-díj) ugyanaz a játékos lett, méghozzá a salgótarjáni születésű és vármegyeszékhelyünkön nevelkedő Dúzs Gellért. Gellért 2015 után az első olyan játékos, aki az akadémiáról felkerülve kapta meg ezt a díjat a fővárosi alakulatnál (nyolc évvel ezelőtt Botka Endre kapta ezt az elismerést).

– Tavaly ilyenkor februárban nagyot fordult velem a világ, hiszen bemutatkoztam az NB I-ben az első csapat színeiben a Mezőkövesd elleni mérkőzésen. Kapott gól nélkül hoztam le a meccset, ami egy óriási élmény volt nekem és az is marad a hátralévő életemben. Szerencsére az utána következő időszak is igen sikeres volt, igyekeztem minden meccsen a legjobbamat nyújtani. Ezen díjak is azt mutatják, hogy jó évem volt a 2023-as esztendő. Az, hogy kapusként sikerült elnyernem ezeket a megtisztelő elismeréseket szerintem azt mutatják, hogy a mai modern labdarúgásban is fontos szerepe van egy hálóőrnek és sokat tehet hozzá a csapat teljesítményéhez – mondta a díjátadó után a klub hivatalos oldalának Dúzs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában