Gimnasztika

2024.02.07. 11:21

A nógrádi kötődésű sportoló az olimpiát és az Európa-bajnokságot is nagyon várja már

Jó ütemben halad Pigniczki Fanni, a nógrádi kötődésű sportoló felkészülése. A második olimpiájára készülő ritmikus gimnasztikázó a párizsi megmérettetésig több versenyen is indul, ott lesz például a hazai rendezésű Európa-bajnokságon is – számolt be róla a Magyar Torna Szövetség.

Lukács Zsófia

Jó ütemben halad Pigniczki Fanni felkészülése

Forrás: Magyar Torna Szövetség

Mint írták: az MTK Budapest klasszisa szerint minden abban az ütemben halad, ahogy azt az edzőivel eltervezték. – Az olimpiáig szeretnék még erősödni előadásban, kivitelben és néhány testtechnikai elemben, valamint a gyakorlatok stabilitásában, de nem vagyok elégedetlen a jelenlegi szintemmel. Egy sikeres edzőtábor után vagyunk, és a nagyobb versenyekig van még idő pontosítani és finomítani a gyakorlatokon – mondta Pigniczki Fanni, aki az olimpiáig több megmérettetésen is csiszolgathatja még a felújított gyakorlatsorát.

Arról is hírt adtak, hogy a felkészülés alatt lesznek még bemelegítő versenyei az olimpikonnak. A Marbella és a Thiais Grand Prix-n is indul, de szurkolhatunk neki az athéni, a bakui, vagy a taskenti világkupán, illetve a hazai rendezésű Európa-bajnokságon is.

– Természetesen az olimpia csúcsversenynek számít idén, de nagyon várom az Európa-bajnokságot is. 2017-ben volt szerencsém Budapesten versenyezni egy Eb-n. Óriási élmény volt, és szerintem az idei még azon is túl fog tenni minden szempontból – nyilatkozta a Magyar Torna Szövetségnek Pigniczki Fanni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában