Gimnasztika

2024.01.18. 14:25

Az év sportolójának választották a nógrádi kötődésű olimpikont

A Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ)díjazta a tavalyi év legjobbjait. A Magyar Sportházban nemrégiben megtartott díjkiosztón köszöntötték a 2023-as esztendő kiválóságait, kiemelten a szövetségnél az év sportolójának választott Pigniczki Fannit – számolt be róla a torna szövetség.

Lukács Zsófia

Pigniczki Fanni révén a sportág tavaly kimagasló eredményeket ért el

Forrás: Facebook

A Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség 2023. évi díjátadóján részt vett dr. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár, Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke, Bencze György, az MRGSZ elnöke, valamint Körmendy-Ékes Judit, az MRGSZ társelnöke – tudatta a szövetség.

Az év ritmikus gimnasztikázója díjat a nógrádi kötődésű Pigniczki Fanni, a szövetség felnőtt egyéni válogatott keretének a tagja vehette át. Mint arról korábban beszámoltunk: a tokiói olimpikon a valenciai világbajnokságon kvótát szerzett a 2024-es olimpiai játékokra.

Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára a rendezvény után úgy nyilatkozott, hogy kiváló alkalom volt arra, hogy ünnepeljenek. 
– Van okunk ugyanis az ünnepségre, hiszen Pigniczki Fanni révén a sportág tavaly kimagasló eredményeket ért el. A pillanatnyi megállás után folytatódik a kemény munka, hiszen hazai rendezésű Európa-bajnokság, illetve olimpia is lesz idén. Sok sikert kívánunk Fanninak, illetve mestereinek, és az egész ritmikus gimnasztika közösségnek – mondta Altorjai Sándor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában