Sport

2023.08.29. 15:38

Valenciában világbajnoki bronzérmet szerzett a nógrádi származású tornászlány

A Magyar Torna Szövetség a közösségi oldalán adta hírül, hogy hazaérkezett a magyar delegáció a ritmikus sportgimnasztika világbajnokságról.

Lászlók Judit

Hatalmas szeretettel fogadták Ferihegyen a Valenciából hazatérő sportolót

Forrás: Magyar Torna Szövetség Facebook oldala

Fotó: Jozsef Freschli

A valenciai világbajnokságon – néhai nagylóci nagypapája és ma is Nógrádmegyerben élő nagymamája révén nógrádi kötődésű – Pigniczki Fanni olimpiai kvótát szerzett, és két szerrel is döntőbe jutott, míg karikával bronzérmes lett. A másik egyéniben indult versenyző Wiesner Hanna 24. lett egyéni összetettben. A Jurca Lilla, Urbán-Szabó Mónika, Mészáros Mandula Virág, Pesti Dalma, Szabados Dóra és Kajner Gyöngyvirág összeállításban kiutazó magyar együttes kéziszer csapat öt karikával a 11., a 3 szalag-2 labda gyakorlattal pedig 21. lett.

– Családtagok, barátok, és ritmikus gimnasztika növendékek temérdek virágcsokorral várták a hétfő esti érkezést a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ahol a hazatérők, élükön Pigniczki Fannival boldogan pózoltak a fotósok előtt. Az ünneplők között ott volt Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke, Bencze György, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnöke és Tari András, a sportági szövetség elnökségi tagja – olvasható a bejegyzésben. Hozzátették, Pigniczki Fanni – valenciai szereplésének köszönhetően – a tokiói olimpia után Párizsra is kvótát szerzett, és ötven év után ismét magyar érmet ünnepelhet Magyarország.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában