Sport

2023.08.30. 17:26

Wichmann Tamás munkája alapozta meg a nőtincsi kajak-kenu szakosztályt, felavatták emléktábláját

A Duna- Ipoly Sportegyesület immár hetedik alkalommal rendezte meg a Nőtincsi Kajak-Kenu Kupa Wichmann Tamás Emlékversenyt múlt vasárnap a Szent István-tavon. Az éremtáblázat élén a Verőcei Kajak-Kenu Egyesület végzett hat arany-, öt ezüst- és három, bronzéremmel. A sporteseményen Wichmann Tamás, a kenus sportlegenda tiszteletére emléktáblát is avattak.

Lászlók Judit

Kajak négyes a nőtincsi Szent István-tó vizén. A versenyen emlékeztek a világhírű szakosztály-alapítóra is

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

Hidvégi Vince, a Duna- Ipoly Sportegyesület ügyvezető alelnöke portálunknak elmondta, a versenyen 23 magyar, egy szlovák és egy szlovén sportegyesület képviseltette magát. Több mint 220 versenyző szállt vízre nagyjából 350 alkalommal, közel hatvan futamban az U10-es korosztálytól egészen az U23-as korosztályig. Mint megtudtuk, a verseny évről évre népszerűbb, ugyanis szinte egyedülálló módon tudnak a magyar bajnokságon kívül kétszáz, ezer vagy éppen kétezer méteres futamokat is rendezni. Az éremtáblázat élén végül a Verőcei Kajak-Kenu Egyesület végzett hat arany-, öt ezüst- és három, bronzéremmel.

A sporteseményen Wichmann Tamás kilencszeres világ-, háromszoros Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüst- és egyszeres bronzérmes, valamint 37-szeres magyar bajnok kenus tiszteletére emléktáblát is avattak a csónakház falán.

Eredményhirdetés. A versenyen 23 magyar és két külföldi egyesület versenyzői szálltak vízre
Fotó: Beküldött / Forrás: Nool.hu

– Az emléktáblával egykori elnökünk születésének 75. évfordulója alkalmából kívántunk emléket állítani. Wichmann Tamás szakmai irányításával indult el a szakosztály Nőtincsen. Érdekes egybeesés, hogy egyesületünk is ebben az évben ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját – mondta Hidvégi Vince.

A sportrendezvényen részt vett Balla Mihály országgyűlési képviselő, Rétvári Bence parlamenti államtitkár, Vaskuti István olimpiai bajnok kajak-kenus, valamint Hugyecz Ádám, Nőtincs polgármestere is. Az idei sikerre való tekintettel jövőre is szeretnék majd megrendezni a versenyt. 

A Nőtincsi Kajak-Kenu Kupa, Wichmann Tamás Emlékverseny éremtáblázata 

1. Verőcei Kajak-Kenu Egyesület (hat arany-, öt ezüst- és három bronzérem)

2. Nagymarosi Sportegyesület (hat arany-, öt ezüst- és két bronzérem)

3. Váci Karakán Kajak-Kenu Sportegyesület (öt arany-, négy ezüst- és három bronzérem)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában