Atlétika

2023.04.02. 10:38

Már az avatón megtelt élettel az új balassagyarmati pálya (fotók)

Majdnem kétszáz fiatal avatta fel az új létesítményt.

B.L.

A gyerekek örömmel vették birtokukba a pályát

Forrás: Nool

Fotó: B.L.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szombaton hivatalosan is átadták a megye első rekortán atlétikai pályáját az Ipoly-parti szabadidős- és sportközpontban.

A hivatalos ceremóniát követően rögtön birtokukba is vették a pályát a fiatalok, hiszen itt rendezték meg az U10-es, majd az U12-es regionális csapatbajnokságot is. A Salgótarjáni AC szervezésében Balassagyarmatra látogatott a Gödöllői EAC, az FTC, a Csepeli DAC, a Váci Reménység, a Dunakeszi VSE, az Albertirsai SE és a Ráckeve SZSE is, azaz majdnem kétszázan versenyeztek a nap során a Magyar Atlétikai Szövetség eseményén. A Kölyökből Atléta programhoz csatlakozó egyesületek nyolcfős csapatai mérték össze tudásukat, eredményhirdetést viszont nem tartottak, hiszen ebben a korban még nem ez a lényeg. 

A balassagyarmati atlétikát is segítő SAC mindkét korcsoportban három csapatot állított ki, és a gyerekek közül harmincketten is a Dózsa iskola keretein belül készülnek a megmérettetésekre.

Az atlétapalánták több szakágban is felavatták a pályát, hiszen volt sprintváltó, illetve a hosszútávfutást népszerűsítő hat, illetve hétperces Cooper-futás is. Ez utóbbi bizonyult a leglátványosabb versenyszámnak, hiszen egyszerre több mint száz kis atléta körözött egyszerre. Az ugrógödör sem maradhatott érintetlenül, itt a hármasugrásra rávezető feladatban mutathatták meg, mit tudnak. A dobó számokról sem feledkeztek meg, a kislabdahajítás két pályán zajlott egyszerre.

Bár csapateredményeket nem hirdettek, ahol lehetett, kiemelték az egyénileg kimagasló teljesítményeket. Itt helyi fiatalt is megtapsoltak, a SAC-Dózsa színeiben Ódor Benedek bizonyult a legjobb hosszútávfutónak és kislabdahajítónak is.

Ódor Benedek (SAC-Dózsa) dobta a legnagyobbat a nap során
Ódor Benedek (SAC-Dózsa) dobta a legnagyobbat a nap során
Fotós: B.L. / Forrás: Nool

A két régióbajnokság között két sportágnépszerűsítő eseményt is tartottak. Előbb a Kölyökből Atléta programban szereplő Játékvár óvoda U6-os csöppségei mutatták meg, mit tanultak eddig, majd a válogatott kerettaggal is büszkélkedő Vitalitás SE kalapácsvetői próbálták ki a vadonatúj dobókertrecet.

A tervek szerint egy hónap múlva a megyei diákolimpiai küzdelmeket is az új pályán rendezik majd, valamint több országos minősítő versenyt is ide szeretnék hozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában