Szűrőprogram

2024.05.14. 14:01

Egészségügyi szűrővizsgálatok segítenek a betegségek megelőzésében Salgótarjánban

Életet menthet a szűrőprogram! Az egészségügyi vizsgálatok nagyban hozzájárulhatnak a betegségek megelőzésében, ennek érdekében pedig Salgótarjánba érkezett május 14-én, kedden a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja.

Sipos Nina Vivien

Szűrőprogram Salgótarjánban: Magyarország átfogó egészségvédelmi programja a városba érkezett

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

Számos érdeklődőt vonzott a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja kedden Salgótarjánba, amely a Miniszterelnöki Kabinetiroda kiemelt támogatásával valósulhatott meg. Több mint ötvenféle mérésen vehettek részt az érdeklődők, emellett pedig az egészségügyi vizsgálatok eredményeit azonnal ki is tudták értékelni a speciális szűrőkamionban, amely hazánk legnagyobb mobildiagnosztikai központja is egyben.

Egészségügyi szűrővizsgálatok Salgótarjánban
Egészségügyi szűrővizsgálatok sokaságára nyílt lehetőség az egészségvédelmi programban
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

Az eseményen jelen volt Skuczi Nándor Nógrád Vármegye Önkormányzatának elnöke, Krecsi Bálint polgármester-jelölt, valamint Becsó Zsolt országgyűlési képviselő, akik érdeklődve járták körbe a helyszínt, valamint a szűrőkamiont is, ahol a vizsgálatokat végzik el a szakemberek.

Fontos az egészségügyi analízis

A látogatók ingyenesen regisztrálhattak be a Gondosóra programba, továbbá életmód tanácsadás, látványos anatómiai, illetve rendőrségi bemutató is színesítette a program palettáját.

– Azt gondolom, hogy aki most eljött, nagyon bölcsen döntött, hiszen nagyon fontos, hogy időben felismerjük a problémát, ha van. A leglényegesebb dolog a saját egészségünk, így ne várjuk meg, hogy beteg legyünk vagy rosszul érezzük magunkat! Járjunk kontrollra minél többször és előzzük meg a gondot – fogalmazott nyitóbeszédében Kreicsi Bálint polgármester-jelölt, hozzátéve: – Ez egy kiváló alkalom arra, hogy egy átfogó vizsgálatot tudjon mindenki elvégeztetni magán. Mindenkit csak biztatni tudok rá, hogy éljen ezzel az adandó lehetőséggel és vegyen részt a szűrővizsgálatokon.

Fejlődik az egészségügy

Becsó Zsolt országgyűlési képviselő elmondta, hogy a kormányzat még 2010-ben indította el ezt a programot, amely lehetőséget teremt arra, hogy vidéken, kisebb és nagyobb városokban is átfogó testi vizsgálatokon vegyenek részt az emberek ingyenesen. A teljes testanalízis és az eredmények kiértékelés már a helyszínen megtörténik, így további tanácsadást is kaphat az érintett személy a saját állapotával kapcsolatban.

– Az egészségügy rohamosan fejlődik, ebből a folyamatból pedig Nógrád vármegye sem maradt ki. Gondolok itt a Szent Lázár Megyei Kórházban végrehajtott több milliárd forintos fejlesztésre, az új onkológiai központ kialakítására. Minden újítás az egészségünk fenntartása érdekében történik, és véleményem szerint amire leginkább rá kell fókuszálnunk, az a baj és a betegségek megelőzése, a prevenció. A szűrőprogramokon való részvétel már egy nagy lépés az egészségtudatos élet felé – fejtette ki Becsó Zolt, majd hozzáfűzte: – Én is arra ösztönzök most mindenkit, hogy jöjjön el ide és vegyen részt a szűrővizsgálatokon.

A rendezvényen a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűn-, és balesetmegelőzési munkatársai is jelen voltak, akik a Magyarországot átfogó egészségügyi szűrőprogram keretében a Salgótarjánba érkező szűrőponton várták az érdeklődőket.

– Érdemes ellátogatni, hiszen hasznos bűn és balesetmegelőzési tanácsokkal, illetve prevenciós játékokkal várunk mindenkit – nyilatkozott a helyszínen hírportálunknak Bárnai Kinga rendőr őrnagy, a Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában