Futsal

2023.04.12. 15:00

Bajnok lett és az NB II-ben folytatja a Salgótarjáni VSE

A Pest megyei női futsalbajnokság megnyerésével osztályt léphetnek a salgótarjáni lányok.

Stefán Antal

A bajnokságot nyerő Salgótarjáni VSE játékosai az aranyérem átvétele után. Álló sor balról: Horváth Szabolcs (elnök), Budveszel Debóra, Horváth-Keviczki Alexandra, Bujtár Tamás (edző), Határ-Molnár Anett, Mészáros Zsófia, Tóth Friderika. Első sor balról: Horváth Zsombor, Horváth Marcell, Bujtár-Bokor Berill, Bede Anna, Bali Emese, Radvánszkyné Bárnai Mónika. Legelöl fekszik: Bognár Zsanett.

Forrás: Beküldött fotó

Az elmúlt héten ért véget a Pest megyei B. Nagy Zoltán Regionális Női Futsalbajnokság rájátszása, ami a Salgótarjáni VSE sikerét hozta. 

A bajnokságban első körben két darab hetes csoportot alakítottak ki a szervezők, ahol a keleti mezőnyben kellett megharcolnia a felsőházi rájátszásba kerülésért a nógrádi lányoknak. – Az idény első felében a keleti régióban szerepeltünk, ahol hat mérkőzést játszottunk. Ebből öt meccset sikerült megnyernünk és egy döntetlen volt a mérlegünk. A tizenkilenc rúgott gól mellett mindössze egyszer találtak a kapunkba, mondhatom tehát, hogy maximálisan elégedett voltam a lányok teljesítményével. – foglalta össze az együttes idényének első felét a csapat vezetőedzője, Bujtár Tamás.


Az alapszakasz végeredménye:

Meggyőző teljesítménnyel nyerték meg a bajnokság Keleti csoportját a lányok

A felsőházba végül a két csoport első négy helyezettje került, akik nem vittek magukkal pontokat az alapszakaszból, tehát mindenki tiszta lappal indult neki a szezon második felének. Az idény rendkívüli izgalmak között zajlott, hiszen az április 7-én, pénteken rendezett utolsó játéknapra úgy érkezett meg a Nógrád vármegyei alakulat, hogy le kell győznie az Almásfüzitőt, hogy bajnok lehessen. – A felsőházba kerülés után egyetlen célunk volt, hogy megvédjük a bajnoki címünket. Nagyon jól tudtuk, hogy igazán jó csapatokkal fogunk találkozni és a sikerért bizony keményen kell dolgozni az edzéseken és a mérkőzéseken is. Az edzéseken mindig nagy hangsúlyt fektettünk a védekezésünkre, ami az egész bajnokságban jól működött. Előrefelé gyors és gólerős játékosaink vannak, akik ezt több mérkőzésen be is bizonyították. Készültünk a döntő körre, ahol tudtuk jól, hogy két nehéz találkozó vár még ránk. Az Almásfüzitő csapata kétgólos előnyre tett szert az első percekben, de a lányok parádésan játszottak és megfordították az összecsapást, amit végül 4-2 arányban mi nyertünk meg. A második találkozónkon a tavalyi döntős Nimród ellen léptünk pályára, ahol magabiztos játékkal, szinte végig egy kapuzva megérdemelten diadalmaskodtunk. A kemény munkának tehát meglett az eredménye, igazi csapatként működtünk. Büszke vagyok a lányokra, végig nagyon fegyelmezettek voltak és koncentráltak! Nagyon izgalmas és színvonalas bajnokságon vagyunk túl, remek derbiket játszottunk az Almásfüzitő és a második helyen végzett Kerekegyháza csapataival. Az Amazon együttese előtt emeljük kalapunk, hiszen kétszer is megvertek minket, emellett több mérkőzésüket is hátrányból felállva fordítottak meg, és teljesen megérdemelten végeztek a harmadik helyen. Nem volt könnyű dolgunk a Dévaványa elleni találkozókon és a Nimród ellen sem, mindkét csapat nagyon taktikusan játszott ellenünk. Gratulálunk az összes csapatnak a sportszerű játékhoz és a jó teljesítményekhez! A játékvezetőknek köszönjük szépen a korrekt játékvezetést, kiválóan működtek az egész tornán! – mesélt a szezon rájátszásáról a lányok edzője. 

A bajnokság azonban nem ért véget pénteken, hiszen a hétvégén még a zöld asztalnál született két kizárás. A korábban a második helyet megszerző Almásfüzitőt a megengedettnél több nagypályás bajnokságban szereplő játékos játszatása miatt kizárták, míg az Ócsa visszalépett a bajnoki küzdelmektől, így végül hat együttes teljesítményét értékelték csak a szervezők. A lányok ezzel jövőre már az NB II-ben bizonyíthatnak, amihez szívből gratulálunk.


A felsőházi rájátszás végeredménye:

A felsőházban is magabiztos előnnyel végzett az élen Bujtár Tamás együttese

A házi góllövőlista végeredménye:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában