Kézilabda

2022.09.11. 16:15

A Kábel sikerrel vette a bajnoki nyitányt, a Strandépítők kikaptak (galéria!)

A balassagyarmati és a salgótarjáni férfi kézilabdások is hazai pályán fogadták ellenfelüket a hétvégén.

Hegedűs Henrik

A Strandépítők nagy csatában maradtak alul

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

Balassagyarmati Kábel SE – Bp. Honvéd SE 20-17 (11-10)
Balassagyarmat, Városi Sportcsarnok, 150 néző. Vezette: Csörgő L., Vitális G.
Kábel SE: Istvanovszki – Praszna 4, Bedő 1, Gyetvai 3/2, Bécsi 2, Zeller 4, Gál 3. Csere: Ivitz 6/4, Okolenszki P. 1, Németh, Tábori, Szladovics, Fábián. Vezetőedző: Gindeli Panna.
A Bp. Honvéd legjobb dobója: Németh M. 11/3.
Hétméteresek: 7/6, illetve 3/3. Kiállítások: 6, illetve 8 perc.
Az eredmény alakulása: 5. perc: 2-0, 13. perc: 4-6, 21. perc: 9-7, 41. perc: 15-11, 47. perc: 15-14, 57. perc: 20-15.

Teljesen megújult csapattal vágott neki az idei szezonnak a balassagyarmati gárda, hiszen a tavalyi együttesből a kapus Istvanovszki Dánielen kívül jóformán csak utánpótlás korúak maradtak, míg a kispadról egy hölgy, a hasonlóképpen rendkívül fiatal Gindeli Panna irányítja a társaságot. A hivatalos bemutatkozás, amely a gárda korábbi csapatkapitánya, a felnőttek között egyhuzamban huszonnégy évet lejátszott, majd idén tavasszal a pályafutását befejező Kajdy Norbert búcsúztatásával kezdődött, igen jól sikerült. Bár az elején a vendég fővárosi piros-feketék rövid ideig átvették a vezetést, az Ipoly-parti társaság végig uralta a mérkőzést. A második félidőben akadtak olyan pillanatok, amikor négy-öt gólos volt Gál Kristófék előnye, de a vendégek hiába zárkóztak, a házigazdák újfent megrázták magukat, és összességében magabiztos győzelmet arattak.

Gindeli Panna: – Kevés ideje dolgozok együtt a csapattal, a bajnoki rajtot illetően az idő nem kedvezett nekünk, de roppant módon örülök, hogy sikeresen nyitottuk az idényt, és több olyan fiatalabb játékos kapott lehetőséget, aki élni tudott a hozzá fűzött bizalommal. Sajnos Bedő Márkot rosszullét miatt meccs közben korán elvesztettük, szerencsére jobban van már, ám még vár rá néhány kivizsgálás. Sok-sok munkát kell még végezni, ehhez az első szép győzelmünk adja meg a kellő lendületet és motivációt.

Csépe Salgótarjáni SKC – Kecskeméti TE-Piroska Szörp 30–33 (16–14)

A férfi NB I/B második fordulójában a Csépe Salgótarjáni Strandépítők KC szombaton hazai pályán fogadta a Kecskemét csapatát. A mérkőzés első félidőjében még a hazaiak vezettek két góllal, de végül nagy csatában alulmaradtak, így továbbra is pont nélkül állnak. A salgótarjániak női együttese Hajdúnánáson szenvedett súlyos vereséget.

NB II. Északkeleti csoport, nők, 1. forduló: 
Hajdúnánás SK – Csépe Salgótarjáni SKC 40–15 (18–7)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában