Kézilabda

2022.09.09. 12:55

A város történetében először egy hölgy irányítja a gyarmati kéziseket

Különleges helyzettel szembesülhetnek ebben az idényben a balassagyarmati férfi kézilabda kedvelői.

H.H.

Forrás: Nool

A sportág helyi történetében először hölgy irányítja a Kábel SE férfi felnőtt gárdáját az NB II. Észak csoportjában ezen a hétvégén induló küzdelmekben. A mindössze huszonhat esztendős Gindeli Panna rendkívül komoly kihívásnak tekinti az Ipoly-parti munkát.

Alapos átalakuláson esett át nyáron a Balassagyarmati Kábel SE férfi csapata. Az elmúlt szezonban hatalmas menetelést mutatott a gárda, mindössze egyetlen vereséget szenvedtek el az Észak csoportban, és sokáig úgy tűnt, ismét a másodosztályba kerülésért küzdhetnek a fiúk. Ezzel szemben a klubvezetés anyagi okokra hivatkozva nem vállalta az osztályozót, mi több, Bárány Zsolt vezetőedzővel együtt lényegében a teljes kezdő csapat, azaz többek között például Buday Dániel és Nagy Norbert távozott, ami miatt teljesen új alakulatot kellett a nyáron összeverbuválni. Szerencsére ez a toborzó munka jól sikerült, köszönhetően néhány személyes kapcsolatnak. Ráadásul a kispadon hölgy irányítja a legénységet: az alföldi születésű, váci érdekeltségű huszonhat esztendős Gindeli Panna sérülései miatt sajnálatosan korán befejezte aktív kézilabdás pályafutását, így most szakvezetőként teljesen új kihívással szembesül Balassagyarmaton.

– Nagyon érdekes hetek-hónapok előtt állunk, de ez kifejezetten lázba hoz – tekintett előre a feladatokra az új edző. – Sok-sok beszélgetés előzte meg a döntést, míg igent mondtam, de most már feltétlenül előre tekintek. Úgy gondolom, a fiúk elfogadtak, látom min kell még hatékonyan dolgozni, hogy minél előbbre jussunk. Szerencsésnek tartom magam, hogy elszánt, tenni akaró, és a saját fejlődésüket kívánó fiatal csapattal munkálkodhatunk együtt, és már az első bajnoki mérkőzésünk, a Budapest Honvéd elleni nyitány mérföldkő lesz ebben a tekintetben. Célokat külön nem fogalmaztunk meg, ez menet közben alakul, de a középmezőnybe mindenképpen szeretnénk markáns módon bekerülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában