Labdarúgás

2022.07.04. 16:20

Az SBTC fiataljai nyerték az ipolytarnóci labdarúgótornát

Hétvégén négy csapat részvételével rendeztek labdarúgótornát U13-as korosztályú együtteseknek Ipolytarnócon. A megmérettetésen a házigazdák mellett az FC Hatvan, a Salgótarjáni BTC és a Szécsény VSE fiatal játékosai rúgták a bőrt.

L. A.

Négy utánpótláscsapat vett részt az ipolytarnóci megmérettetésen

Forrás: Beküldött fotó

A szervezők közt volt Sisa Tibor, aki ipolytarnóci kötödése miatt mindig is szívén viselte a település fiatal focistáinak sorsát, és a hétvégi megmérettetés megszervezésében is oroszlánrészt vállalt.

– Ne tévesszen meg senkit, hiszen semmilyen titulusom nincs az egyesületnél, és még csak szervezőnek sem igazán mondanám magam, esetleg segítőnek. Édesapám az Ipolytarnóc SE az egyik alapító tagja volt és mit szólnának, ha látnák, hogy a megszűnés határán van, amibe a szívüket és lelküket beletették annak idején. Azóta országos szintű jó nevű programok, valamint fizetett szakemberek mondták és ígérték, hogy az amatőr labdarúgás tele lesz játékossal. De mikor meghallottam, hogy kettő ipolytarnóci játékos van már csak a csapatban, továbbá alig van esély már lassan tovább vinni a múlt hagyatékát, akkor született az ötlet, hogy lehet alulról jobb lenne építeni ezt a szép játékot, nem a messzi távolból pénzért. Az alig négyszázötven fős kis településünkön így alakult meg a falusi gyerekeinkből a serdülő csapat a múlt évben. Van edzőjük, edzésük és a DVTK és Gyirmót FC réven felszerelésük is. Mert mindenki áterezte, hogy nem a jól hangzó statisztikáknak, hanem a jövőnek ad, így szívesen adtak is az említett klubok. – mondta Sisa Tibor, a torna fő segítője.

A három vendégül látott utánpótláscsapat edzőit is megkértük, hogy mondják el gondolatait a tornáról.

Nagy Ádám, az FC Hatvan U13 vezetőedzője: – Sisa Tibor tanár úr meghívását követően örömmel jöttünk erre a négy csapatos tornára. Az ipolytarnóciak kitettek magukért, hiszen mindenre gondoltak, ami egy jó hangulatú megmérettetésen kell. Abban biztos vagyok, hogy van jövője a településen a labdarúgásnak, és sok sikert kívánok nekik, hogy minél jobban tudják felépíteni a korosztályos csapataikat. Köszönjük a meghívást, hiszen ez a nap mindenképp az jövőbeli előmenetelünket is szolgálta.

Fodor Zsolt, az SBTC U13 vezetőedzője: – Nagyon szívesen vettük a meghívást, amelyet követően örömmel jöttünk Ipolytarnócra. Nagyon jó kezdeményezésnek tartom a tornát, több ilyen is lehetne megyeszerte. Jó hangulatú mérkőzéseket játszottunk, így elérte a célját ez a közösen eltöltött nap.

Stayer László, a Szécsény VSE U13 vezetőedzője: – Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Sisa Tibor meghívott bennünket a megmérettetésre. Külön öröm, hogy Ipolytarnócon is elkezdődött az utánpótlásképzés. Egy kifejezetten jó hangulatú torna volt, amely számunkra nem a felkészülést, inkább a szezonunk zárását jelentette.

Eredmények: Ipolytarnóc – Szécsény 2–0, SBTC – Hatvan 2–0, Ipolytarnóc – Hatvan 3–1, SBTC – Szécsény 1–1, Szécsény – Hatvan 2–2, Ipolytarnóc – SBTC 1–2.

A torna végeredménye: 1. SBTC 7 pont, 2. Ipolytarnóc 6p, 3. Szécsény 2p, 4. Hatvan 1p.

Különdíjak, legjobb mezőnyjátékos: Varga Zoárd (Szécsény), legtechnikásabb játékos: Nótár Nikolasz (Hatvan), legjobb kapus: Pisák Áron (SBTC), gólkirály: Oláh Balázs (Ipolytarnóc).

Az ünnepélyes díjátadón Sisa Tibortól kapták meg az elismeréseket a gyerekek, amelyet követően Gál István, a település polgármestere közölte a srácokkal, hogy mindenkit megvendégelnek egy finom pizzára és üdítőre. A közösen elfogyasztott ebéd után, a csapatok ingyenes belépést kaptak az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában