Labdarúgás

2021.08.08. 19:18

Két nógrádi csapat jutott tovább a kupában

A hétvégén lejátszották a Mol Magyar Kupa első fordulóját. Az öt nógrádi csapatból kettő jutott a következő körbe.

Forrás: NMH

Fotó: H.Cs.

A sorozatban a főtáblára 160 csapat jutott, a 12 NB I-es és 20 NB II-es klub mellett az összes olyan NB III-as sportszervezet is, amely nem indít csapatot az élvonalban vagy a másodosztályban. Az 1. és 2. fordulójában az OTP Bank Liga és a Merkantil Bank Liga együttesei még nem vesznek részt, így az első körben 128 csapat lesz érdekelt, a másodikban pedig 64. Megyénkből az első körben öt együttes lépett pályára.

Érsekvadkert SE – Karancslapujtő KSE 3–4 (1–1)

Szügy, 130 néző, vezette: Sveda M. (Urgyán A., Sudicky B.)

Érsekvadkert: Marót – Varga M., Szenográdi, Bozsó (Valent, 46.), Benyó – Keresztes (Gréczi, 72.), Varga F. (Vachó, 82.), Dávid, Balga L. – Klinger, Pistyúr. Játékos-edző: Szenográdi Péter.

Karancslapujtő: Bajnai – Zsély D. (Bacsa, 82.), Zsély B., Cseh, Stark (Laczkó, 67.) – Czigler (Racs, 82.), Baranyi, Romhányi, Kovács (Gregász, 61.) – Pál, Kerek. Játékos-edző: Romhányi Tamás.

Gl.: Klinger (14.), Pistyúr (48.), Balga (73.), ill. Zsély B. (47., 56.), Kerek (61., 75.). Sárga lap: Romhányi, Kerek.

Az érsekvadkert együttese kezdte jobban a mérkőzést, jóval aktívabban játszottak. Ennek meg is lett az eredménye majd negyedóra elteltével, hiszen Pistyúrt ugratták ki leshatáron a jobb szélen, akinek a középre gurított labdájára Klinger érkezett a hosszún, és közelről a kapuba lőtte a vezető találatot.

Ezt követően is még a vadkertiek irányították a mérkőzést, de folyamatosan ébredezett a Karancslapujtő. A félidő utolsó percében, Baranyi szabadrúgása után érkezett a labdára Zsély Benedek, és fejelt közvetlenül a lefújás előtt a vendéglátó hálójába.

A fordulás után felpörögtek az események, és sorra alakultak ki helyzetek mindkét kapu előtt, így a kilátogató sportbarátok, egy igen izgalmas mérkőzést láthattak, igazi kupacsatát. A 48. percben Pistyúr ismét jó indítást kapott, és a védőjét otthagyva majdnem az alapvonalig vezette a labdát, ahonnan kisodródott helyzetből engedett lövést a kapura, amelybe a hálóőr csak beleütni tudott, de hárítani nem.

Nem vezetett sokáig a hazai gárda, hiszen egy szöglet után ismét Zsély Benedek emelkedett a legmagasabbra, és ismét kiegyenlített. Öt perccel később Pálra íveltek fel egy labdát, aki 18 méterre a kaputól ráfordult, és a felső lécre bombázott, de a kipattanóra Kerek érkezett, és lőtte a kapuba a vendégek vezetését jelentő találatot.

A 73. percben egy buta szabálytalanságot követően, szöglettel felérő szabadrúgást végezhetett el a Vadkert, és a középre rúgott játékszert, kisebb kavarodás után Balga Larion rúgta a vendég kapuba csapata harmadik gólját. Két perccel később Kerek állította be a végeredményt, mikor a 16 méterről eleresztett, megpattanó lövése után a labda utat talált a hazai kapuba. Ez a találat a Karancslapujtő továbbjutását jelentette.

További nógrádi eredmények:

Aqua-General Hajdúszoboszlói SE (NB III.)–Balassagyarmati VSE (NB III.) 1–4

BTE Felsőzsolca (megyei I.)–SBTC (NB III.) 0–0 – büntetőkkel: 5–4

Monostorpályi SE (megyei I.)–Berkenye SE (megyei I.) 4–2 – hosszabbítás után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában