Nool.hu podcast

2024.05.22. 11:25

Nógrádi gasztrokalauz: zene a fülnek, öröm az ízlelőbimbóknak (podcast)

A szabadban készült ételek talán sokaknak a legfinomabbak. Akár mi magunk készítjük, akár rendezvények alkalmával van lehetőségünk kóstolni, az élmény egyaránt elragadó lehet. Oláh Gergely palóc séffel beszélgettünk a témában.

Angyal Eszter

Az ország számos területéhez hasonlóan Nógrád vármegye sem szűkölködik a gasztronómiával gazdagon átitatott rendezvényekben. Ezek soraiban megannyi – köztük sok éves múltra visszatekintő – program színesíti az évet, amelyeken palóc és hagyományos ételek elkészítésében mérhetik össze a tudásukat a rátermettek, a rendezvényekre látogatóként érkezők pedig kedvükre kóstolhatnak a finomságokból.

Nógrádi gasztrokalauz - Oláh Gergely szabadtűzi lovaggal beszélgettünk
Nógrádi gasztrokalauz: Oláh Gergely szabadtűzi lovaggal beszélgettünk a nógrádi gasztrofesztiválok kapcsán
Fotó: Angyal Eszter / Forrás: Hír FM Salgótarján

 

Ahogy arról hírportálunk is beszámolt, a napokban adott otthont a nagy múltra visszatekintő Laskafesztiválnak Kazár, Patakon pedig a szintén sok évet maga mögött tudható Pampuskafesztivált rendezték meg. Jövő héten Karancslapujtőn lehet majd beizzítani az ízlelőbimbókat a hagyományos Park Partin, míg június végén a kishartyáni Ménes-patak főzőversenyen, július végén pedig a Benczúrfalván tartandó Ízek Viadalán sem lesz hiány a finomságokból. 

A gasztroprogramokról, néhány kapcsolódó receptről is beszélgetünk legfrissebb podcastünkben a salgótarjáni szakácsmesterrel, palóc séffel, Oláh Gergellyel, aki nem mellesleg szabadtűzi lovagi címével is büszkélkedhet. Utóbbiról is szót ejtünk, megtudhatjuk, hogy mivel foglalkozik a Szabadtűzi Lovagrend, sőt, kérünk és kapunk is néhány remek ötletet arra az esetre, ha épp mi magunk érzünk kedvet ahhoz, hogy a szabadban főzzük meg az ebédet.

Oláh Gergellyel korábban a húsvéthoz kötődő ételekről beszélgettünk:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában