Nool.hu podcast

2024.06.13. 06:57

Kékfény: ez történt a nógrádi tűzoltókkal és rendőrökkel (podcast)

Podcast-adásunkban a vasárnap éjjel tomboló vihar okozta károkról és az elmúlt héten történt legjelentősebb eseményekről beszélgettünk a katasztrófavédelem és a rendőrség szóvivőivel.

Sipos Nina Vivien

– Csaknem háromszáz bejelentés érkezett hétfőn a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra a vasárnap éjszakai viharkárok miatt – árulta el Kapás Márton szóvivő. A viharos erejű szél hatására rengeteg fa dőlt ki, sok faág lehasadt, illetve több épület is károsodott különböző mértékben. Mint részletesen elmondta: Bátonyterenyén okozta a legnagyobb pusztítást a szupercella.

Kifejtette, hogy miképpen készülhetünk fel egy ilyen horderejű felhőszakadásra, és milyen óvintézkedéseket tehetünk annak érdekében, hogy elkerüljük, illetve enyhítsük a viharkárokat.

Nem unatkoztak a nógrádi rendőrök sem

Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az elmúlt héten történt legfontosabb eseményekről számolt be nekünk, többek között arról a bűncselekményről, amelyet egy 42 éves bátonyterenyei nő követett el május 27-én.

Kiemelte továbbá: rendkívül jól sikerült az a program, amelyet a kapitányság bűnmegelőzési alosztálya az internetes csalások megelőzése érdekében rendezett meg a napokban. A sajtóreferens hasznos tanácsokat is megosztott podcast-adásunkban az online átverések elkerülésével kapcsolatban, valamint tájékoztatott a 2004-ben elhunyt Klein László rendőr alezredesről elnevezett bűnügyi-technikai emlékverseny eredményeiről. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában