Kihívás Napja

2024.06.15. 21:46

Salgótarján mozgatta meg a legtöbb embert

Kihirdették a Kihívás Napja végeredményeit. Salgótarján megnyerte kategóriáját.

Ahogy arról beszámoltunk, május 29-én rendezték a Kihívás Napja programsorozatot. Az egész vármegyéből több intézmény csatlakozott a kezdeményezéshez, Salgótarján különböző pontjain többféle mozgásforma közül is lehetett válogatni.

A verseny lényege az volt, hogy a játéknapon folyó küzdelemben mely településen teljesítenek több 15 perces sportaktivitást, természetesen figyelembe véve a település lélekszámát. Sportaktivitásként a legalább 15 perc pulzusnövelő mozgást jelölték meg. Idén összesen rekordszámú, 297 munkahelyi csapat, 55 település, valamint 278 tanintézmény és 89 közösség nevezett előzetesen az esemény honlapján.

A helyi szervezőknek tájékoztatást kellett adniuk a teljesítések állásáról, nemrég pedig közzétették a végeredményeket is. A települések versenyében Salgótarján megnyerte a VI. kategóriát Budapest X. kerülete és Sopron előtt. A tanintézmények versengésében több nógrádi iskolával és ovival is találkozhattunk.

Tanintézmények (278): 45. Endrefalvai Móra Ferenc Általános Iskola ... 70. Uzoni Péter Gimnázium és Általános Iskola, Salgótarján ... 105. Drégelypalánki Apródfalva Óvoda ... 128. Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum, Balassagyarmat ... 238. Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, Balassagyarmat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában